Xbox Game Pass premašio 34 miliona pretplatnika, ali postoji caka

0
60
xbox-game-pass-premasio-34-miliona-pretplatnika,-ali-postoji-caka

Već nekoliko generacija konzola, Microsoft je odlučio da ne deli nikakve prodajne brojke za svoje Xbox sisteme, umesto toga se fokusira na Game Pass pretplatnike. Međutim, nismo imali nijedno zvanično ažuriranje ukupnih korisnika više od 2 godine. Konačno, Microsoft je otkrio da je Game Pass sada porastao na 34 miliona pretplatnika – sa jednom očiglednom cakom.

Tokom nedavnog Xbox podcasta Microsofta – koji su videli Phil Spencer, Sarah Bond i Matt Booty na centralnoj pozornici da bi razgovarali o budućnosti platforme – izvršni direktori su otkrili da je broj pretplatnika Game Pass porastao na ukupno 34 miliona korisnika.

Iako je impresivna brojka kada se odvoji od svih konteksta, prethodna najava da je Game Pass dostigao 25 miliona pretplatnika stigla je još u januaru 2022. godine – sada već pre dve godine.

Privlačenje 9 miliona dodatnih pretplatnika nije lak zadatak, čak ni tokom dve godine.

Međutim, s obzirom na prošlogodišnju obnovu usluge koja je videla Xbox Live Gold promenjen u Game Pass Core (i Microsoft potvrđuje da brojka od 34 miliona uključuje članove Game Pass Core), čini se da je ukupan broj standardnih Game Pass pretplatnika možda opao – pretpostavljajući da se najnoviji izveštaj o 11,7 miliona članova Xbox Live Gold-a iz 2022. godine preneo nakon obnove.

Naravno, budući da je posao, Microsoft ima podsticaj da predstavi najpovoljniju verziju istine zarad akcionara i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More