Humane: AI broš odgovara na sva vaša pitanja

0
41
humane:-ai-bros-odgovara-na-sva-vasa-pitanja

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Humane AI Pin je zamišljen kao uređaj koji bi mogao da zameni pametne telefone i pomogne onima koji pate od zavisnosti od društvenih mreža i interneta uopšte. Nema ekran kao telefon, a opisuju ga kao kombinaciju uređaja Google Glass i pejdžera iz devedesetih godina prošlog veka. Po lansiranju ipak nije ispunio očekivanja, ali iz kompanije kažu da je nedavno dobio dodatak koji će sve promeniti.

PCPress.rs Image

Pejdžeri su bili statusni simbol osamdesetih godina prošlog veka, a nosili su ih lekari, advokati, policajci, i „krupne zverke“ sa Wall Street-a. Do devedesetih su prerasli u važan element popularne kulture, pa je tako 1998. godine Missy Eliot pevala “Beep Me 9-1-1“. Samo dve godine kasnije Jay-Z je odrepovao “Motorola two-way page me“. Danas su potpuno napušteni od strane većine koja postavlja standarde u popularnoj kulturi, pa ste možda pomislili da su otišli u večna polja tehnološkog otpada. Zaposleni u nekim profesijama ih koriste i danas.

AI Pin nije reinkarnacija pejdžera, ali liči. Zapravo je glasovni asistent s kamerom. Ima mikrofon i zvučnike. Ne „budi“ se uz pomoć neke ključne reči kao virtuelni asistenti, niti je stalno aktivan, što znači da korisnik mora da pritisne dugme kad hoće da ga koristi. Nosi se kao broš, pa je kamera stalno okrenuta ka sagovorniku, što može da bude neprijatno iako uređaj nije aktivan.

Nije baš skroz bez ekrana, jer ima displej koji je najbliži onom s pametnih satova. Prikazuje samo najosnovnije, poput poruka, pa zato i podseća na pejdžer. Iako se tvrdi da može da zameni pametni telefon, zapravo se vraća u prošlost – u vreme kad na telefonima nismo imali sve što nam treba. Uprkos tome košta čak 700 dolara, što bi moglo da doprinese tome da ne postane baš mnogo popularan.

Na osnovu kritika onih koji su testirali AI pin, po lansiranju nije oduševio skoro nikoga. To ne znači da je kompanija spremna da odustane – kažu da se stvari menjaju  jer je AI pin dobio GPT-4o upgrade. OpenAI je ovaj AI model tek objavio, a zahvaljujući njemu i Humane AI broš bi trebalo da postane brži i pametniji – novi dodatak je AI pin ubrzao za 13% i omogućio mu da daje kraće i tačnije odgovore. Možda je konačno došlo do dobrog spoja prošlog i budućeg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.