Da li je neizbežno gašenje 2G mreže?

0
69
da-li-je-neizbezno-gasenje-2g-mreze?

Top50 2023

PCPress.rs Image

Sve glasnije se postavlja pitanje da li vlade treba da osmisle način za gašenje 2G i 3G mreža kako bi se smanjili troškovi mreža i podstakla migracija na nove 4G i 5G mreže. Vodafone se potivi takvim idejama smatrajući da svako neogransko gašenje 2G i 3G mreža utiče na marginalne i ruralne potrošače.

PCPress.rs Image

Pozivi za gašenje 2G mreže se javljaju u brojnim državama već neko vreme. Najglasniji su operateri koji nude 4G i 5G mreže ali nemaju usluge 2G mreže. Nove tehnologije su povećale broj korisnika 4G i 5G mreže i smanjile broj korisnika 2G mreže koji koriste telefon bez internet veze. Ipak broj takvih korisnika je još uvek ogroman. Njihovo prebacivanje na 4G mreže je veoma rizično.

Stručnjaci smatraju da sunce zalazi kada je u pitanju 2G mreža. Međutim, operateri koji i dalje nude ovu vrstu usluga, oštro se protive takvim stavovima. Oni ističu da zatvaranje 2G mreža može da utiče na povećane troškove mreža jer se većina drugih operatera koristi njihovim mrežama i infrastrukturom.

Izvesno je da će u nekom momentu 2G mreža nestati ali u narednoj deceniji ostaće i dalje mreža sa velikim brojem potrošača.

Izvor: telecom.economictimes.indiatimes.com

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.