Epic Games Store koristi preko 270 miliona PC igrača

0
60
epic-games-store-koristi-preko-270-miliona-pc-igraca

Nekoliko meseci nakon 2023. godine, Epic Games je sada objavilo svoj pregled godine, otkrivajući niz zanimljivih statistika koje se odnose na Epic Games Store. Uprkos sporom rastu (i regresiji u nekim aspektima), PC prodavnica je sada uspela da premaši 270 miliona registrovanih korisnika.

Dostupan za pregled u celosti OVDE, pregled godine 2023. za Epic Games Store prikazuje uspeh PC prodavnice tokom prošle godine, otkrivajući da platforma sada ima preko 270 miliona korisnika na PC-u (povećanje od 40 miliona u odnosu na prethodnu godinu).

Pored toga, EGS je uspeo da privuče 75 miliona aktivnih korisnika mesečno u decembru prošle godine (u odnosu na 68 miliona) – sa vrhuncem dnevnog broja aktivnih korisnika od 36,1 miliona.

Za poređenje, vrhunac broja istovremenih korisnika na Steam-u iznosi oko 33,7 miliona – mada vredi napomenuti da vrhunac istovremenih dnevnih korisnika i vrhunac dnevnih aktivnih korisnika mogu biti dve vrlo različite stvari.

Na pozitivnijoj strani, tokom 2023. godine Epic Games je ukupno poklonio 86 igara – ukupne vrednosti preko 2000 dolara (na osnovu RRP). Pored toga, sa “skoro” 586 miliona preuzetih igara, svaki besplatni naslov je preuzet u proseku od 6,8 miliona korisnika.

Bilo bi zanimljivo videti koliko bi se sve ove brojke razlikovale da je Epic Games prestao sa svojim programom besplatnih igara. Srećom za nas, to se još nije dogodilo.

Celokupna infografika može se naći OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More