Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

0
72
novi-declutter-alat-chromea-moze-uskoro-pomoci-u-upravljanju-sa-100-plus-otvorenih-tabova

Nedavni dokazi sugerišu da bi Chrome na Androidu uskoro mogao dobiti novi Tab Declutter alat kako bi pomogao korisnicima da upravljaju s mnogo otvorenih tabova.

PCPress.rs Image

Ovaj alat će arhivirati tabove koji su ostavljeni neiskorišćeni duže vreme

Naznake ovog alata otkrivene su u linijama koda na Googleovoj platformi Chromium od strane 9To5Google-a. Nepoznato je tačno kako će Tab Declutter raditi, iako postoji dovoljno informacija da se stvori slika.

Prema izveštaju, tabovi koji su neiskorišćeni duži vremenski period “automatski” će biti smešteni u arhivu. Zatim možete otići do editora arhive, pogledati šta je tamo i sami odlučiti da li želite da obrišete tab ili ga vratite.

Tab Declutter ne samo da bi mogao pomoći ljudima da upravljaju neurednim browserom, već bi mogli poboljšati i performanse Chrome-a. Svi ti otvoreni tabovi mogu iscrpiti RAM uređaja, usporavajući stvari do krajnjih granica.

Ovo nije prvi put da Google radi na poboljšanju upravljanja tabovima za svoj browser. Još u januaru, kompanija je implementirala alat za organizovanje koristeći moć veštačke inteligencije kako bi odmah grupisala tabove na osnovu određene teme.

Ovi napori sežu čak do 2020. godine, kada je tehnološki div počeo razvijati funkciju koja bi preporučivala zatvaranje određenih tabova ako su ostavljeni neiskorišćeni duže vreme. Bilo je slično novom Tab Declutter-u, iako mnogo manje agresivno, jer ne bi arhiviralo ništa. Na kraju, od toga nije bilo ništa, međutim, čini se da Google ponovo razmatra ovu staru ideju.

Spekulisanje o svim otvorenim tabovima

Kako 9To5Google ukazuje, ovo ima potencijal da “postane jedna od najiritantnijih funkcija” koje je kompanija ikada napravila. Zamislite Chrome u kojem nestaju tabovi koje ste želeli da pogledate, a da vam to nije rekao. To bi moglo postati frustrirajuće prilično brzo.

Dodatno, da li bi bilo moguće postaviti vremensko ograničenje kada se neiskorišćena stranica sme arhivirati? Da li će postojati lista izuzetaka koja govori Chromeu da ostavi određene veb stranice na miru? Odgovor ćemo dobiti ako i kada ova funkcija konačno postane dostupna.

Izvor: Techradar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.