Naredna Battlefield igra ostala bez glavnog producenta u jeku razvoja

0
79
naredna-battlefield-igra-ostala-bez-glavnog-producenta-u-jeku-razvoja

Battlefield serijal je počeo da se vraća prošle godine. Sa najnovijim naslovom koji dostiže nove brojeve igrača na Steamu i EA koji nagoveštava obnovljeni fokus na destrukciju, fanovi su bili oprezno optimistični za budućnost ove franšize.

Međutim, čini se da je Battlefield naišao na veliku prepreku samo nekoliko meseci nakon ovih događaja. Direktor igre Marcus Lehto više ne izgleda da je deo EA ili Ridgeline Games, što predstavlja veliki udarac za franšizu.

Marcus Lehto bio je direktor u Ridgeline Games sa godinama iskustva na poznatim igrama poput Halo, inspirišući poverenje za budućnost EA-ovog vodećeg naslova u FPS franšizi.

Prvi put ga je primetio DannyonPC, Marcus Lehto je uklonio sve tragove svog rada u Ridgeline Games na društvenim mrežama. Iako ostaje nejasno da li je studio još uvek aktivan, direktor igre je potvrdio svoj odlazak na Facebooku.

Nakon izlaska Battlefield 2042, EA je se nadao da će se vratiti sa više sadržaja za jednog igrača za franšizu, uključujući kampanju za jednog igrača. Ovde je Marcus Lehto došao da vodi novi studio.

Pridruživši se krajem 2022. godine, Lehto je izabran da vodi Ridgeline Games kao direktor studija, postajući veliki deo sledećeg Battlefield iskustva, opisanog kao reimaginacija od strane EA ne tako davno.

Međutim, s obzirom da Marcus Lehto više nije deo tima, ciljevi Battlefielda za jednog igrača mogli bi pretrpeti veliki udarac. U međuvremenu, nedavni rezultati studija Dice ostavljaju mnogo toga da se poželi.

Dok EA još uvek ima razne druge timove koji rade na franšizi, developeri poput Criterion Games su takođe zauzeti drugim projektima. Sa Ridgeline Games i Marcus Lehto koji su isključivo posvećeni ovoj specifičnoj franšizi, očekivalo se da će njihovi doprinosi igrati veliku ulogu u budućem pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More