Ghost of Tsushima će biti igriv na Steam Decku, ali bez multiplejer komponente

0
60
ghost-of-tsushima-ce-biti-igriv-na-steam-decku,-ali-bez-multiplejer-komponente

Ghost of Tsushima: Director’s Cut zvanično dolazi na Steam sutra. Ako posedujete Steam Deck prenosni uređaj, zaista ćete moći da igrate Ghost of Tsushima na njemu, međutim, igra nema potpunu Steam Deck verifikaciju, jer multiplejer funkcionalnost neće biti dostupna na sistemu.

Kampanja za jednog igrača Ghost of Tsushima, uključujući osnovnu igru i ekspanziju Iki Island, biće potpuno igriva na Steam Decku. Međutim, određene funkcije neće biti dostupne. To je delom zbog nove implementacije PSN mreže, koja zahteva Windows. Kao rezultat toga, korisnici Steam Decka neće imati pristup PSN overlayu, ili Legends multiplayer modu.

Još uvek ne znamo tačno koliko dobro će Ghost of Tsushima raditi na hardveru Steam Decka, ali prethodne PlayStation PC igre su dobro radile na prenosnom uređaju, sa jednom ili dve izuzetka, glavni je The Last of Us Part 1, koji se muči na mnogim desktop PC-ima.

Pošto multiplayer mod Ghost of Tsushima i PSN overlay funkcije neće raditi preko Proton alata Steam Decka, koji se koristi za pokretanje DirectX igara na Linuxu, igra nema potpunu Valveovu Steam Deck sertifikaciju, ali Sony je potvrdio da je mod za jednog igrača testiran i radi. Ako planirate da igrate igru na Steam Decku, preporučili bismo da počnete sa niskim podešavanjima grafike i onda nastavite odatle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More