AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

0
71
ai-ce-postati-pametniji-od-coveka-do-kraja-2025.

PCPress.rs Image

Elon Musk je pre nekoliko dana izneo još jednu zanimljivu stvar o veštačkoj inteligenciji, budući da je u intervjuu koji se emitovao uživo na platformi X predvideo da će AI postati pametniji od čoveka pre kraja 2025. godine.

PCPress.rs Image

Upitan o tome šta misli o trci za što napredniji AI, Musk je rekao da se radi o najnaprednijoj tehnologiji u istoriji čovečanstva. Dodao je i da je najveća prepreka tom napretku nestašica AI čipova i zaključio da bi to moglo da ograniči dalju evoluciju, bar dok se problem ne reši.

Sve što je Musk rekao ne mora nužno da se ostvari, budući da se radi o pretpostavkama. Neki se s njim već ne slažu, pa je Grady Booch podsetio da se Muskove AI vizije uglavnom ne ostvaruju. Mnogi se slažu da bi AI jednog dana mogao da sustigne čoveka kada je inteligencija u pitanju (AGI), ali niko ne može sa sigurnošću da kaže kada će se to dogoditi.

ELON: AI MAY BE SMARTER THAN ANY ONE HUMAN BY END OF NEXT YEAR

“AI is the fastest advancing technology I’ve seen of any kind, and I’ve seen a lot of technology.

AI hardware and computers that are coming online dedicated to AI are increasing by a factor of 10 every year, if not… pic.twitter.com/Z15anGtGm8

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) April 8, 2024

Možemo da zaključimo da Muskova tvrdnja da će „AI postati pametniji i od najpametnijeg čoveka“ do kraja 2025. godine tek pretpostavka, predviđanje koje niko ne može da potvrdi. Booch tvrdi da smo još uvek daleko od tehnologije koja bi to mogla da omogući, a drugi stručnjaci podsećaju da inteligencija nije jednostavna stvar, pa je malo verovatno da će se svi složiti oko toga šta je to što će mašinu učiniti pametnijom od čoveka. Dodaju i da je sasvim sigurno da će doći trenutak kada će ljudi na moćnim položajima koji su investirali u AI proglasiti veštačku inteligenciju pametnijom od čoveka.

Izvor: Ars Technica

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.