The Elder Scrolls Online do sada ostvario 2 milijarde dolara profita

0
68
the-elder-scrolls-online-do-sada-ostvario-2-milijarde-dolara-profita

The Elder Scrolls Online ne privlači mnogo pažnje ovih dana, ali igra je i dalje živa i zdrava. Kroz godišnje ekspanzije i konstantna ažuriranja sadržaja, ESO je postao jedan od najbogatijih MMO-a na tržištu, posebno za one koji su zainteresovani za sadržaj priče. To je dovelo do toga da ESO ima gotovo 2 milijarde dolara ukupne zarade.

The Elder Scrolls Online je prvi put lansiran na PC-u u aprilu 2014. godine, tačno pre deset godina. Kako je izvestio PCGamer, tokom GDC razgovora, direktor Zenimax Online Studios, Matt Firor, potvrdio je da je igra od tada generisala blizu 2 milijarde dolara prihoda, što se svodi na otprilike 200 miliona dolara godišnje u proseku.

Nažalost, nemamo tačan broj, niti raspodelu koliko je tog novca došlo kroz pretplate, kupovine ekspanzija ili kupovine preko Crown Store.

ESO trenutno održava svoj 10. godišnji događaj, koji uključuje masovnu prodaju svog sadržaja za igru, pa ako je nikada niste pokupili, možete je uzeti i sve trenutne ekspanzije za 15 dolara. U junu, sledeće poglavlje igre će biti aktivirano sa ekspanzijom Gold Road.

Read More