Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

0
63
nastavlja-se-tuzba-protiv-apple-a-u-velikoj-britaniji

PCPress.rs Image

Appleovi advokati tvrde da programeri nemaju prava na potraživanja u Velikoj Britaniji osim ako im nije naplaćena kupovina objavljena preko UK App Store.

PCPress.rs Image

U petak je odlučeno da se odbaci tvrdnja advokata Apple kompanije da je tužba u vrednosti od nešto manje od milijardu dolara pokrenuta u Londonu neosnovana. Tužba koja se vodi u ime više od 1.500 programera aplikacija se nastavlja.

Slučaj, vredan oko 980 miliona dolara, i jedan od nekoliko sa kojima se tehnološki gigant suočava u UK, se nastavlja. Iako su advokati Apple kompanije tvrdili da programeri ne mogu imati potraživanje u Velikoj Britaniji osim ako im nije naplaćena kupovina obavljena preko UK App Store. Apelacioni sud za konkurenciju je ove prigovore odbacio.

Sva je prilika da će zakonodavstvo Velike Britanije zauzeti veoma čvrst stav kada je u pitanju naplaćivanje naknada. Ostaje da vidimo koji manevr će Apple izvesti jer je gotovo sigurno da će se držati svojih stavova koji su do sada uglavnom bili agrumentovano zasnovani na propustima u okviru zakona svih država u kojima posluju.

Izvor: indiaexpress.com

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.