Uber će upozoravati putnike da vežu pojas

0
62
uber-ce-upozoravati-putnike-da-vezu-pojas

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Od danas, aplikacija Uber će vas podsetiti da stavite pojas ubrzo nakon što vaša vožnja počne. Tendencija putnika da ne koriste pojas i dalje predstavlja značajnu zabrinutost, napisala je služba za pozivanje u vožnji u svojoj najavi o novoj bezbednosnoj funkciji, iako je 50 odsto svih smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama u SAD 2022. uzrokovano njihovim nekorišćenjem.

PCPress.rs Image

Sada će telefon vašeg vozača izdati zvučni podsetnik kada uskočite, govoreći vam „Molim vas da koristite svoj sigurnosni pojas radi vaše bezbednosti“. U isto vreme ćete dobiti i push obaveštenje na svom telefonu koje kaže: „Čak i na kratkoj vožnji i sedeći pozadi, koristite sigurnosni pojas radi bezbednosti“.

Prvi put testiranje bilo tokom 2021. godine

Kompanija je prvi put počela da testira audio upozorenja za pojaseve 2021. godine na osnovu povratnih informacija od vozača. Tada je rečeno da veruje da će upozorenja „povećati upotrebu sigurnosnih pojaseva i pomoći vozačima da obezbede bezbedno okruženje dok su na putovanju“. Ovo uvođenje ga čini široko dostupnim u SAD, Velikoj Britaniji, Tajvanu, Latinskoj Americi, kao i nekoliko zemalja u Africi. Uber namerava da ga u budućnosti donese na više teritorija.

Funkcija će biti omogućena samo za prvih pet putovanja nakon što se funkcija pokrene. Uber se verovatno nada da ćete se naviknuti da vežete pojas nakon tih prvih pet puta, mada će vam slati obaveštenje svakog desetog putovanja nakon toga. Kompanija je takođe nedavno pokrenula novi odeljak sa bezbednosnim preferencijama gde možete pronaći i automatizovati bezbednosne alate usluge. Odatle možete automatski da uključite funkcije kao što su audio snimanje, verifikacija PIN-a, RideCheck i Share My Trip.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.