Australija nabavlja nove nuklearne podmornice 

0
62
australija-nabavlja-nove-nuklearne-podmornice 

PCPress.rs Image

SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija su fokusirane na promišljen pristup zasnovan na uslovima za obezbeđivanje uspešne implementacije bezbednosnog partnerstva AUKUS-a, rekao je najviši oficir za ratne podmornice američke mornarice tokom panel diskusije na izložbi Mornaričke lige Sea-Air-Space 2024. 

PCPress.rs Image

 Partnerstvo, koje je prvi put dogovoreno u septembru 2021., ima za cilj podsticanje razmene tehnologije između tri zemlje i izgradnju australijskih podmorničkih snaga na nuklearni pogon. Prema „Stubu 1“ plana, Australija će kupiti tri konvencionalno naoružane podmornice na nuklearni pogon klase Virdžinija na vreme kako bi zamenila svoju sadašnju flotu dizel električnih podmornica 2030-ih. 

 Tri zemlje će takođe razviti najsavremeniju platformu dizajniranu da kombinuju i iskoriste njihovu zajedničku tehnologiju podmornica. „SSN-AUKUS“, kako je poznata buduća platforma, trebalo bi da bude postavljena u Ujedinjenom Kraljevstvu 2030-ih i Australiji 2040-ih. 

    AUKUS nadovezuje interoperabilnost — iskovanu decenijama savezništva — širenjem kombinovanog operativnog otiska tri zemlje, širenjem kapaciteta za održavanje između tri zemlje i jačanjem njihovih industrijskih baza. 

Izvor: mobilityengineeringtech.com

SBB


Tagovi: , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.