Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 

0
63
microsoft-mora-da-prestane-da-prodaje-sigurnost-kao-premijum-ponudu 

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Microsoft je u fokusu zbog načina na koji prodaje sigurnosne usluge. Prodaja sigurnosti kao premijske ponude omogućila je Microsoftu da izgradi profitabilan biznis od 20 milijardi dolara godišnje.

PCPress.rs Image

Microsoft dodatno naplaćuje mnoge osnovne sigurnosne i funkcije usaglašenosti

Međutim, ovo dovodi do toga da klijenti plaćaju dodatno za osnovne sigurnosne funkcije, umesto da ih dobijaju kao deo svojih postojećih pretplata.

U idealnom svetu, Microsoft bi ozbiljnije shvatio sigurnost i bio transparentniji o incidentima. Klijenti bi trebalo da imaju pristup neophodnim sigurnosnim alatima bez dodatnih troškova. Umesto toga, Microsoft postavlja Microsoft 365 E5 kao pretpostavku za dobijanje ključnih sigurnosnih alata, prisiljavajući klijente da plate više ili da se oslanjaju na skupe dodatke.

Neke organizacije biraju da pređu potpuno na Microsoft 365 E5 kako bi imali pristup svim sigurnosnim funkcijama, ali to je skupa opcija. Drugi pokušavaju da izbegnu ovu premiju tako što kombinuju različite delove sigurnosti i dodaju ih na jeftinije pretplate, ali ovo može biti komplikovano i manje efikasno.

Microsoft je napravio neke male korake ka prilagođavanju, uključujući produženje perioda revizorskog logovanja za neke usluge. Međutim, to nije dovoljno da bi se rešio osnovni problem – prodaja sigurnosti kao dodatne usluge umesto da bude integrisana u osnovne pretplate.

Pitanje ostaje da li će Microsoft napraviti veće promene kako bi sigurnost bila dostupnija i pristupačnija za korisnike. Ovo nije samo pitanje finansijske efikasnosti, već i pitanje reputacije i odgovornosti prema korisnicima. S obzirom na sve veći broj sigurnosnih incidenata, ovo je pitanje koje Microsoft ne može zanemariti.

Izvor: Directionsonmicrosoft

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.