Jaguar Land Rover koristi Čeri platformu

0
89
jaguar-land-rover-koristi-ceri-platformu

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Britanski brend luksuznih automobila Jaguar Land Rover navodno će koristiti Čerijevu platformu za pravljenje električnih vozila (EV), pošto nekoliko stranih brendova želi da iskoristi tehnologiju kineskih proizvođača automobila. 

PCPress.rs Image

 Jaguar Land Rover će biti prvi proizvođač luksuznih automobila koji će usvojiti Čerijevu platformu, a partnerstvo je blizu finalizacije. 

 Evropski proizvođač automobila će praviti nove modele koristeći hibridne i potpuno električne tehnološke platforme Čerijevog Exeed brenda. 

 Jaguar Land Rover, u vlasništvu indijske kompanije Tata Motors, ima zajedničko preduzeće sa Čerijem u Kini, svaki sa po 50 posto udela. 

 Prošlog aprila, Jaguar Land Rover je najavio da će promeniti ime u JLR i podeliti se na četiri odvojena brenda; Range Rover, Discovery, Defender i Jaguar, svi fokusirani na EV

 Kompanija je takođe rekla da će uložiti 15 milijardi funti (18,7 milijardi dolara) u narednih pet godina, što će biti potrošeno prvenstveno na nadogradnju fabrike, sa krajnjim ciljem da postane čisto električni brend do 2030. godine. 

 Kao što je planirano u ovom trenutku, brend Jaguar će koristiti Exeed-ovu najnoviju tehnološku platformu sa čistom električnom energijom a prvi model baziran na brendu biti objavljen već u drugoj polovini 2024.  Korištenje postojećih tehnoloških platformi kineskih proizvođača novih energetskih automobila će u određenoj meri povećati učestalost lansiranja proizvoda i brzinu iteracije tehnologije. 

Izvor: autotech.news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.