Sve više ljudi odbacuje roming planove operatera u korist putnih eSIM kartica

0
101
sve-vise-ljudi-odbacuje-roming-planove-operatera-u-korist-putnih-esim-kartica

Putujete van zemlje? Možda biste trebali nabaviti putnu eSIM karticu umesto da se odlučite za roming plan od vašeg operatera. Verovatno ćete plaćati mnogo manje za podatke na putnoj eSIM kartici nego što vam naplaćuje vaš mrežni provajder.

Novi izveštaj kompanije Juniper Research sugeriše da će se globalni broj korisnika putnih eSIM kartica povećati sa 40 miliona u 2024. na preko 215 miliona do 2028. Iako povećanje broja internacionalnih putnika i povećana svest o putnim eSIM karticama doprinose ovom rastu, drugi razlogi za ovaj rast su cena i udobnost.

Putne eSIM kartice je lako nabaviti. Sve što treba da uradite je da preuzmete eSIM profil na vašem telefonu od pružaoca usluga putnih eSIM kartica kao što je Airalo. Štaviše, na osnovu trenutnih trendova cena, pomenuti istraživački rad tvrdi da će 2024. mobilni pretplatnici prosečno potrošiti 8,57 dolara za GB podataka kada koriste roming planove zasnovane na operateru. Nasuprot tome, korisnici putnih eSIM kartica će potrošiti 5,50 dolara po GB. Ovo čini 35% uštede za potrošače koji putuju preko granice.

Broj uređaja sa eSIM-om takođe raste. Prema izveštaju, više od polovine povezanih uređaja u SAD će imati eSIM kartice instalirane ove godine.

Read More