Reklame za “AI devojke” preplavile društvene mreže

0
62
reklame-za-“ai-devojke”-preplavile-drustvene-mreze

Iz kompanije Meta stižu kazne za AI, budući da su reklame za „AI devojke“ preplavile Facebook i Instagram, a radi se o oglasima koji krše pravila o eksplicitnim sadržajima.

PCPress.rs Image

Istraživači s portala Wired su pronašli preko 29 hiljada reklama na pomenutim društvenim mrežama koje sadrže seksualno eksplicitne sadržaje. Bar 19 hiljada je obeleženo oznakom „NSFW“ (nije bezbedno da se gleda na radnom mestu), a oko 11 hiljada sa „NSFW AI“. Ovakve reklame se obično uklanjaju, jer krše pravila o distribuiranju sadržaja za odrasle.

Facebook i Instagram imaju prilično stroge smernice o sadržajima koji sadrže seksualno eksplicitne ponude, te one u kojima se nude seksualne usluge. Godinama su uklanjani i sadržaji koji nisu direktno u vezi sa ovim problemom, ali su prepoznavani kao takvi – recimo sve što je u vezi sa seksualnim obrazovanjem, postovi fotografa koji se bave erotskom fotografijom i slično. Sa WhatsApp-a su uklanjani i nalozi seksualnih radnika. Na red je došao i AI.

“NSFW AI” reklame su se nekako provlačile kroz pukotine u pravilima korišćenja, a slično se dešavalo i s opasnim deepfake sadržajima. Iz kompanije kažu da se tome bliži kraj i da će sve ovakve reklame ubuduće biti uklanjane s društvenih mreža.

Izvor: Mashable

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.