Stižu reklame u start meniju na Windows 11 sistemu

0
63
stizu-reklame-u-start-meniju-na-windows-11-sistemu

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Microsoft istražuje ideju postavljanja oglasa u vaš Windows 11 Start meni. Da budemo precizni, želi da postavi reklame za aplikacije koje možete pronaći u Microsoft Store-u u odeljku preporučenog menija.

PCPress.rs Image

Mogao sam da čujem kako uzdišete od poraza ako ste ranije intenzivno koristili Windows 10 — stariji OS takođe prikazuje oglase u meniju Start, a takođe su i za aplikacije koje možete da preuzmete. U ovom trenutku, Microsoft će prikazivati oglase u ovoj verziji samo ako ste u SAD i Windows Insider na Beta kanalu. Nećete ih videti ako niste beta tester ili ako koristite uređaj kojim upravlja organizacija.

Još uvek moguće blokiranje reklama

Ono što je važno jeste da možete potpuno onemogućiti reklame. Da biste to uradili, samo idite na Personalizacija u okviru Podešavanja, a zatim isključite „Prikaži preporuke za savete, promocije aplikacija i još mnogo toga“ u odeljku Početak. Kao i svaki drugi Microsoft eksperiment, možda nikada neće dostići šire uvođenje, ali možda ćete želeti da se setite gore pomenutih koraka, pošto kompanija ima istoriju ugrađivanja oglasa u svoje desktop platforme.

Prošle godine, Microsoft je takođe postavio eksperimentalne promotivne spotove za svoje usluge kao što je OneDrive u meniju koji se pojavljuje kada kliknete na sliku profila.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.