eBay otpušta 9 odsto svojih zaposlenih

0
109
ebay-otpusta-9-odsto-svojih-zaposlenih

PC Press Studio

PCPress.rs ImagePCPress.rs ImageeBay. Kompanija je najavila smanjenje radne snage za oko 1.000 zaposlenih. To navodno predstavlja otprilike 9 odsto od ukupnog broja stalno zaposlenih u kompaniji.

Zaposleni u SAD-u su pozvani da rade od kuće od 24. januara a oni koji su pogođeni biće obavešteni “uskoro”. Za razliku od Discord-a i Riot Games-a, eBay nije objavio detalje oko otpremnina i drugih pogodnosti za ljude koji odlaze. Kompanija takođe planira smanjenje broja spoljnih saradnika tokom narednih meseci.

Razmera otpuštanja eBay-a usklađuje se sa onima koje su Unity i Google doživeli ranije ovog meseca. Ove vesti svakako ne obećavaju lepu sliku za tehnološku industriju na početku 2024. godine.

Kao i njegovi konkurenti, eBay je ovu rundu otpuštanja pripisao tome što su u proteklim godinama zaposlili previše ljudi. “Iako ostvarujemo napredak prema našoj strategiji, ukupan broj zaposlenih i troškovi su premašili rast našeg poslovanja”, rekao je predsednik i izvršni direktor Jamie Iannone u saopštenju. Nadamo se da će novi alat za kategorizaciju na bazi veštačke inteligencije na LinkedIn-u biti od pomoći onima kojima je potrebno.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,