Valve uvodi oznaku ‘Advanced Access’ za igre koje naplaćuju rani pristup

0
59
valve-uvodi-oznaku-‘advanced-access’-za-igre-koje-naplacuju-rani-pristup

Tokom godina, videli smo mnoge različite metode koje izdavači koriste kako bi izvukli malo više novca od igrača. Takve tehnike su uključivale DLC, mikrotransakcije, loot kutije i Battle Passove. Najnoviji trend koji počinje da pogađa industriju vidi izdavače koji naplaćuju dodatno za par dana ranog pristupa igri. Valve je to primetio i sada uvodi svoju novu oznaku Advanced Access uz promene politike prodavnice.

Najavljujući to na svom blogu, Valve je otkrio svoje najnovije ažuriranje politike povraćaja novca na Steamu. Kao što verovatno znate, sve steam igre mogu biti refundirane bez pitanja sve dok ste igrali manje od 2 sata u roku od dve nedelje od vaše kupovine.

Ova politika se ne menja, međutim, malo je izmenjena, sa kompanijom koja navodi da “ova promena pokriva naslove koji su u pre-kupovini i nude ‘Advanced Access’. Vreme igranja stečeno tokom perioda Advanced Access će sada računati prema periodu povraćaja novca na Steamu.”

Advanced Access je nova oznaka koju koristi Steam za sve one igre koje dozvoljavaju “korisnicima koji su pre-kupili igru da igraju pre zvaničnog izlaska igre”. Naslovi koji su u prošlosti nudili Advanced Access uključuju Starfield, Suicide Squad: Kill the Justice League i najskorije TopSpin 2K25.

Ako ništa drugo, stvaranje oznake Advanced Access će pomoći da se takvi naslovi razlikuju od pravih Early Access igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More