TikTok razvija konkurenta Instagram-u

0
116
tiktok-razvija-konkurenta-instagram-uAplikacija koja će biti konkurent Instagramu za deljenje fotografija na TikToku mogla bi se zvati TikTok Notes, prema snimcima ekrana koje su objavili korisnici. TikTok je takođe potvrdio da radi na razvoju ove aplikacije.

Tokom poslednjih nekoliko dana, korisnici TikToka su dobijali obaveštenja o novoj aplikaciji TikTok Notes za deljenje fotografija.

Obaveštenje navodi da kompanija uskoro lansira “novu aplikaciju za objavljivanje fotografija” pod nazivom TikTok Notes i da će se postojeće fotografije korisnika deliti na toj aplikaciji. Korisnici mogu izabrati da ne dele svoje slike na novoj aplikaciji.

TikTok je potvrdio da radi na aplikaciji, ali je naglasio da ona još uvek nije dostupna.

“Kao deo našeg kontinuiranog angažovanja na inovacijama u TikTok iskustvu, istražujemo načine da omogućimo našoj zajednici da kreira i deli svoju kreativnost sa fotografijama i tekstom u posebnom prostoru za te formate,” rekao je portparol TikToka za TechCrunch.

Osim toga, URL u vlasništvu TikToka — photo.tiktok.com (link internet arhive) — prikazuje marketinšku sliku sa tekstom “Otvori u TikTok Notes”.

Prošlog meseca, kod i jezik pronađeni u APK datoteci TikTok-a — instalacionom formatu datoteke za Android — sugerišu da kompanija radi na lansiranju aplikacije za deljenje fotografija pod nazivom TikTok Photos.

Međutim, najnoviji skočni prozori unutar TikToka sugerišu da kompanija možda razmatra drugo ime za aplikaciju.

I TikTok i Meta žestoko se takmiče za prostor na društvenim mrežama. Dok aplikacija u vlasništvu ByteDance-a priprema lansiranje aplikacije povezane sa deljenjem fotografija, Meta je predstavila vertikalni video plejer za Facebook.

TikTok takođe eksperimentiše sa različitim formatima poput 30-minutnih video zapisa, pa čak i tekstualnih objava poput X i Threads.

Read More