YouTube će prikazivati ​​reklame dok je video pauziran

0
144
youtube-ce-prikazivati-​​reklame-dok-je-video-pauziranYouTube testira novi način prikazivanja oglasa koji se pojavljuju kada pauzirate video, i uskoro bi mogli stići na ekran u vašoj blizini.

YouTube je u ratu protiv blokatora oglasa, istovremeno testirajući različite načine prikazivanja oglasa ne-Premium pretplatnicima. Kompanija želi proširiti svoju prisutnost oglasa tokom reprodukcije videa.

Tokom kvartalnog izveštaja o zaradi kompanije Alphabet za prvi kvartal 2024. godine, Filip Šindler, viši potpredsednik u kompaniji Google, podelio je rezultate o eksperimentu s oglasima koji su sprovođeni na YouTube platformi.

“U prvom kvartalu smo videli snažan odaziv od uvodjenja pilot projekta za Pause Ads na pametnim televizorima. Ovo je novi format oglasa koji se pojavljuje kada korisnici pauziraju svoj organski sadržaj. Početni rezultati pokazuju da Pause Ads postižu snažne rezultate podizanja brenda i privlače pažnju.”

Šindler nije rekao kada će se ovi oglasi pojaviti na vašim uređajima, ali ako su izvršni direktori kompanije Google zadovoljni njima, nemojte se iznenaditi ako počnu da se pojavljuju uskoro.

YouTube je počeo testiranje pauzirajućih oglasa prošle godine, kako je izvestio Adweek. Ovi oglasi će se pojavljivati kao baneri oko videa i mogu se ukloniti pritiskom na dugme “odbaci”. Biće prilično slični pauzirajućim oglasima koje je Hulu uveo 2019. godine.

Vesti dolaze nakon što je YouTube ove nedelje pooštrio kontrolu nad trećim blokatorima oglasa, upozoravajući da “Korisnici koji koriste ove aplikacije trećih strana mogu doživeti probleme sa baferovanjem ili videti grešku ‘Sledeći sadržaj nije dostupan na ovoj aplikaciji’ kada pokušaju da gledaju video.”

Read More