Steam dostigao novi rekord sa 34 miliona konkurentnih korisnika

0
50
steam-dostigao-novi-rekord-sa-34-miliona-konkurentnih-korisnika

Tokom poslednjih nekoliko godina, Steam platforma je doživela snažan i konstantan rast, sa uslugom baziranom na PC-u koja dostiže rekordne brojeve igrača koji igraju istovremeno svakih nekoliko meseci. Najnoviji prekretnica za Steam je sada videla da usluga premašuje 34 miliona igrača koji igraju istovremeno prvi put ikada.

U januaru smo izvestili o najnovijem rekordu Steama po pitanju igrača koji igraju istovremeno, sa uslugom koja je uspela da dostigne nove visine sa 33,675,229 online igrača. Za malo manje od dva meseca od tada, Steam je ponovo premašio sebe, videvši preko 34 miliona korisnika (tačnije 34.649.583).

Za dalji kontekst, Steam je prvi put dostigao cifru od 33 miliona još u januaru prošle godine, i dok su brojevi igrača koji igraju istovremeno od tada oscilirali, videli smo značajan i stalni porast ukupnih korisnika – sada kulminirajući sa ovom najnovijom prekretnicom.

Uz novi rekord korisnika, ukupan broj igrača u igri takođe je video značajan porast, dostigavši ukupno 11 miliona igrača (11.146.564) po drugi put u istoriji i postavljajući svoj rekord.

Sa Steam platformom koja je konačno prešla granicu od 34 miliona, biće zanimljivo videti koliko će trebati da dostigne 35 miliona – verovatno neće proći previše vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More