Južna Koreja ulaže 7 milijardi dolara u industriju čipova

0
73
juzna-koreja-ulaze-7-milijardi-dolara-u-industriju-cipova

PCPress.rs Image

Južna Koreja planira paket podrške za investicije namenjene čipovima i istraživanjima.

PCPress.rs Image

Ministar finansija Južne Koreje rekao je da će vlada uskoro objaviti detalje paketa pomoći za proizvodnju i istraživanje tehnologije čipova. Pomoć mogu da dobiju proizvođači opreme kao i kompanije koje se nalaze u lancu snabdevanja poluprovodnicima.

Program uključuje ponude zajmova i uspostavljanje novog fonda koji finansira državne i privatne institucije. Južna Koreja ima za cilj da sagradi zajednicu proizvođača čipova, južno od Seula, koji je proglašen za najveći svetski kompleks visoke tehnologije.

“Rat” u poluprovodničkoj industriji

Ministar finansija Choi Sang-mok rekao je da će vlada uskoro objaviti detalje paketa. Ovaj paket cilja na materijale za čipove, proizvođače opreme i kompanije bez sopstvenih pogona duž lanca snabdevanja poluprovodnicima.

Program bi mogao uključivati ponude političkih zajmova. Zatim i uspostavljanje novog fonda finansiranog od strane državnih i privatnih finansijskih institucija, rekao je Choi. On je to izjavio pred izvršnim direktorima domaćih proizvođača opreme za čipove, saopštilo je ministarstvo finansija.

Južna Koreja gradi ogroman centar za čipove u gradu Yonginu, koji se nalazi južno od glavne prestonice Seula. Ovaj kompleks se predstavlja kao najveći takav visokotehnološki centar na svetu, što znači da će biti izuzetno velik i moderno opremljen, s fokusom na proizvodnju čipova i ostalih visokotehnoloških komponenti.

Predsednik Yoon Suk Yeol obećao je da će uložiti sve moguće resurse kako bi pobedio u “ratu” u čipovima, obećavajući poreske olakšice za investicije.

Izvor: dunyanews.tv

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.