Mario Kart 8 Deluxe postao druga najprodavanija Nintendo igra u istoriji

0
85
mario-kart-8-deluxe-postao-druga-najprodavanija-nintendo-igra-u-istoriji

Mario Kart serijal je uvek bio jedna od najpopularnijih iz Nintenda, sa arkadnom trkačkom franšizom koja obično vrhunski rangira za bilo koji sistem na kojem se izdaje. Stoga ne čudi što je ogroman uspeh Switcha pomogao Mario Kart 8 da postane druga najprodavanija Nintendo igra svih vremena.

Nintendo je nedavno objavio svoj najnoviji fiskalni izveštaj za godinu, otkrivajući da je do 31. marta 2024. godine Mario Kart 8 Deluxe prodat u neverovatnih 61,97 miliona primeraka. To ga ne samo čini najprodavanijom igrom za Switch ikada, već i drugom najprodavanijom igrom Nintenda u istoriji – samo je nadmašena igrom Wii Sports (82,900,000) koja je dolazila uz konzolu.

Međutim, ako dodate prodaju originalnog Mario Kart 8 iz ere Wii U, ukupan broj prodatih primeraka skoči na malo preko 70 miliona.

S obzirom na činjenicu da je Wii Sports bio uključen u većinu paketa konzola Nintendo Wii, činjenica da je Mario Kart 8 skoro nadmašio to nije mala stvar, i pokazuje koliko je velika privlačnost ove porodično orijentisane trkačke franšize.

Biće zanimljivo videti da li će Mario Kart 8 uspeti da pobedi Wii Sports do trenutka kada izađe naslednik Switch konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More