Saab i GKN dizajniraju budući borbeni avion 

0
60
saab-i-gkn-dizajniraju-buduci-borbeni-avion 

GKN Aerospace i Saab su potpisali nove ugovore sa Švedskom upravom za odbrambeni materijal (FMV) za razvoj konceptualnih studija za napredne sisteme snage i pogona za podršku budućim borbenim sistemima. Sporazum traje dve godine, od 2024. do 2025. godine, sa potencijalom za narednu fazu nakon toga. 

PCPress.rs Image

 Ugovor obuhvata konceptualne studije energetskih i pogonskih sistema za sledeću generaciju borbenih vazdušnih sposobnosti, zasnovane na istraživanju postojeće i buduće tehnologije i izvođenju demonstracija. Prema ugovoru, GKN i Saab će sarađivati sa švedskim oružanim snagama, FMV, FOI i drugim nacionalnim i međunarodnim industrijskim partnerima. Studije će pomoći u stvaranju temelja za buduće borbene sisteme i nastaviti put inovativnih borbenih sistema razvijenih u Švedskoj. 

 GKN Aerospace će tražiti i razvijati saradnju sa partnerima koji rade sa nizom energetskih i pogonskih sistema i disruptivnih tehnologija, za koje se očekuje da igraju važnu ulogu za svaku buduću vazdušnu borbu. 

 „GKN Aerospace je svetski lider u sistemima motora i partner u dizajnu za najuspešnije komercijalne motore na svetu. Ovaj ugovor će nam omogućiti da dodatno ojačamo naše sposobnosti i pružimo podršku našim klijentima neophodnim podacima za buduće borbene vazdušne sposobnosti“, rekao je Stefan Oscarsson, potpredsednik vladinih rešenja u GKN Aerospace. 

 Pored ovih studija, GKN Aerospace je sklopio novi sporazum o saradnji sa Saabom kako bi ojačao njihovo partnerstvo u razvoju inovativnih rešenja u nizu oblasti, uključujući borbene sisteme sledeće generacije. 

 „Izuzetno smo ponosni na našu ulogu u švedskom odbrambenom ekosistemu. GKN Aerospace trenutno unapređuje RM12, isporučujući dodatne motore za avion Gripen u Mađarsku i uspostavljajući podršku za proizvode motora za Gripen E. Gripen će nastaviti da bude okosnica švedskih i nekoliko drugih vazdušnih snaga u decenijama koje dolaze i nastaviće da obezbeđuje proizvode za naše kupce“, rekao je Oskarson. 

 Trollhattan, u Švedskoj, je takođe centar izvrsnosti GKN Aerospace za revolucionarnu tehnologiju proizvodnje aditiva, koja je nedavno podržana ulaganjem od 50 miliona funti. Nove proizvodne mogućnosti će omogućiti preduzeću da industrijalizuje svoja rešenja za proizvodnju aditiva, smanji uticaj na životnu sredinu i da ispuni zahteve budućih generacija energetskih i pogonskih sistema. 

Izvor: mobilityengineeringtech.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.