Boston Dynamics šalje svog robota Atlas u penziju

0
50
boston-dynamics-salje-svog-robota-atlas-u-penziju

PCPress.rs Image

Skoro 11 godina nakon što je prvi put pokazao svog trenutnog humanoidnog robota, Boston Dinamics povlači Atlas. Robot koji finansira DARPA dizajniran je imajući na umu misije potrage i spasavanja, sa idejom da će moći da uđe u područja koja nisu bezbedna za ljude da bi izvršili niz zadataka. Međutim, Atlas je postao pomalo zvezda zahvaljujući video snimcima koji pokazuju svoje uglađene plesne pokrete i impresivne podvige snage, agilnosti i ravnoteže. Prikladno, Atlas juri u zalazak sunca sa još jednim poslednjim YouTube video snimkom.

PCPress.rs Image

Atlas obeležio gotovo celu deceniju

„Skoro deceniju, Atlas je podsticao našu maštu, inspirisao sledeće generacije robotičara i preskočio tehničke barijere na terenu“, navodi se u opisu YouTube-a. „Sada je vreme da se naš hidraulički Atlas robot opusti i opusti.“

Oproštaj Boston Dynamicsa sa Atlasom ne pokazuje samo neke od kul stvari koje robot može da uradi. To je takođe malo blooper video. Pored bacanja torbe sa alatom i skakanja između platformi, Atlas se oklizne, spotakne i padne gomilu puta u snimku – što je čudno, to ga čini ljudskijim.

Boston Dynamics naravno ima komercijalno uspešnije robote u svojoj liniji, uključujući Spot. Ipak, verovatno nije kraj linije za humanoidne robote kompanije. „Pogledajte sve što smo do sada postigli sa Atlas platformom“, stoji u opisu na oproštajnom videu. Ove poslednje dve reči sugerišu da Boston Dinamics još nije završio sa tom stranom robotike.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.