Samsung na vrhu liste po prodaji telefona

0
64
samsung-na-vrhu-liste-po-prodaji-telefona

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Nakon što ga je Apple nakratko pretekao 2023. godine, Samsung ponovo drži titulu za većinu globalnih isporuka pametnih telefona. Preliminarni podaci kompanije International Data Corporation (IDC) Mobile Phone Tracker za prvi kvartal 2024. godine pokazali su da je Samsung ponovo preuzeo vodeću poziciju koju je držao od 2010. godine.

PCPress.rs Image

Samsung ima 20.8% tržišnog udela

Samsung je navodno isporučio 60,1 milion jedinica širom sveta u prvom kvartalu, što predstavlja 20,8 odsto tržišnog udela. Apple je isporučio 50,1 milion jedinica za 17,3 odsto tržišnog udela. Obe kompanije su zabeležile pad u odnosu na prvi kvartal 2023. godine, iako je Apple-ova bila mnogo značajnija (-9,6 odsto) od Samsung-a (-0,7 odsto). Prvih pet brendova ostalo je isto u prvom kvartalu kao i cele 2023. godine, a zaokružili su ga Xiaomi sa 40,8 miliona jedinica, Transsion sa 28,5 miliona jedinica i OPPO sa 25,2 miliona isporučenih jedinica. Transsion je pretekao OPPO i ušao na četvrto mesto.

IDC ukazuje na ove brojke kao na indikaciju da tržište pametnih telefona jača. „Prvo, nastavljamo da vidimo rast vrednosti i prosečnih prodajnih cena (ASP) jer se potrošači odlučuju za skuplje uređaje znajući da će duže držati svoje uređaje. Drugo, dolazi do promene moći među 5 najboljih kompanija, što će verovatno nastaviti dok tržišni igrači prilagođavaju svoje strategije u svetu nakon oporavka“, rekla je Nabila Popal, direktorka istraživanja IDC-ovog tima za praćenje.

„Xiaomi se vraća snažno nakon velikih padova do kojih je došlo u protekle dve godine, a Transsion postaje stabilno prisutan u Top 5 sa ​​agresivnim rastom na međunarodnim tržištima. Nasuprot tome, dok su prva dva igrača zabeležila negativan rast u prvom kvartalu , čini se da je Samsung generalno u jačoj poziciji nego što je bio u poslednjim kvartalima.”

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.