NVIDIA i Ubisoft u zajedničkoj saradnji 

0
107
nvidia-i-ubisoft-u-zajednickoj-saradnji 

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

NVIDIA već neko vreme radi na dodavanju generativne AI NPC likovima.  

PCPress.rs Image

Kompanija se nada da će novo partnerstvo sa Ubisoft-om ubrzati razvoj ove tehnologije. NPC likovi koji će se pokretati uz pomoć veštačke inteligencije brzo će stići u nove moderne igre. 

Ubisoft je pomogao u izgradnji novih “NEO NPC-ova” koristeći NVIDIA-inu Avatar Cloud Engine (ACE) tehnologiju, uz pomoć stručnjaka za dinamičke NPC-ove Inworld AI.  

Navodno, ovi NEO NPC-ovi komuniciraju u realnom vremenu sa igračima, okolinom i drugim likovima u igri. NVIDIA navodi da ovo otvara “nove mogućnosti za iznenadno pripovedanje”. U tu svrhu, Ubisoft-ov tim za izgradio je kompletne pozadine, baze znanja i konverzacione stilove za dva NPC-a kao dokaz koncepta.  

To su potpuno razvijeni likovi sa “kontekstualnom svešću i svećšu o okruženju” zajedno sa konverzacijskom memorijom. NVIDIA tvrdi da svaki lik izuzetno dobro radi u “saradnji i strateškom donošenju odluka.” Kompanija je takođe uključila svoju Audio2Face tehnologiju. Na taj način je omogućila odgovarajuće animacije lica i usklađivanje usana. NVIDIA navodi da ovi likovi pomeriti “granice dizajna igara i uronjenosti.” 

Kompanija nije eksplicitno najavila da će ova tehnologija uskoro stići u Ubisoft-ove naslove. Međutim sigurno je da se ide ka tome.  

Ovo nije jedina velika AI objava od NVIDIA-e ove nedelje. Kompanija je otkrila svoju sledeću generaciju GPU-ova. Nvidia je navela da su njeni Blackwell čipovi sedam do 30 puta brži od serije H100 a u isto vreme koriste 25 puta manje energije. 

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.