Microsoft ima nove prototipe za prenosivu Xbox konzolu

0
104
microsoft-ima-nove-prototipe-za-prenosivu-xbox-konzolu

Tržište prenosivih konzola je u porastu od lansiranja Nintendo Switcha 2017. godine. Stvari su se dodatno poboljšale u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući pojavljivanju prenosivih gaming PC-ja kao što je Steam Deck. Sada, nakon bukvalno decenija glasina o prenosivom Xboxu, izgleda da Microsoft konačno radi na tome.

Ideja o prenosivom Xboxu kruži još od vremena kada je PSP dominirao školskim igralištima. Sa ponovnim popularizovanjem prenosivih gaming sistema, Microsoft sada izgleda da ozbiljno razmišlja o ideji. Prema izveštaju Microsoftovog novinara, Jez Cordena, na Xbox Two Podcastu, Microsoft testira prototipove prenosivih Xbox uređaja iza zatvorenih vrata.

Ovi prototipovi prenosivih sistema se navodno nazivaju “novi prototipovi” i su “potpuno nativni”, što znači da Microsoft ne planira ‘samo za cloud’ prenosivi uređaj, već sistem koji može da pokreće igre poput Halo, Forza, Starfield i druge, nativno.

Ovo nije nova oblast za Microsoft. Kompanija stalno pravi prototipove novih uređaja, od kojih mnogi ne stignu do tržišta. Jedan od nedavno javno prikazanih prototipova, poznat kao Xbox Keystone, izgledao je spreman za masovnu proizvodnju pre nego što je Microsoft povukao utikač. Takođe je moguće da je Microsoft napravio svoje sopstvene prototipove u kući kako bi pomogao u razvoju novih softverskih funkcija. Microsoft je već potvrdio da želi da napravi promene na Windowsu kako bi bolje radio sa novim prenosivim uređajima i uređajima sa ekranima osetljivim na dodir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More