Meta formira tim za borbu protiv dezinformacija i zloupotrebu AI

0
80
meta-formira-tim-za-borbu-protiv-dezinformacija-i-zloupotrebu-ai

Meta, će formirati tim koji će se baviti dezinformacijama i zloupotrebom generativne veštačke inteligencije. Sve se to dešava uoči izbora za Evropski parlament u junu. Povrh svega stoji zabrinutosti zbog mešanja u izbore i pogrešnih AI generisanih sadržaja.

PCPress.rs Image

Izbori za Evropski parlament održaće se od 6. do 9. juna

Brzi rast generativne veštačke inteligencije, koja može da kreira tekst, slike i videozapise u sekundama, izazvao je strah da bi nova tehnologija mogla biti korišćena za ometanje velikih izbora širom sveta ove godine.

Izbori za Evropski parlament održaće se od 6. do 9. juna. 720 poslanika će zajedno sa vladama EU, doneti novu politiku i zakone.

“Kako se izbori približavaju, aktiviraćemo operativni centar za izbore. Na taj način ćemo identifikovati potencijalne pretnje u realnom vremenu. Zatim ćemo preduzeti mere za njihovo ublažavanje”, rekao je Marko Pankini, šef Meta sektora za EU poslove.

Pankini je najavio da će stručnjaci iz različitih oblasti raditi na borbi protiv dezinformacija, suprotstavljanju uticajnim operacijama i suzbijanju rizika od zloupotrebe generativne AI. Stručnjaci će se fokusirati na ove zadatke kako bi osigurali integritet procesa.

Meta trenutno sarađuje sa 26 nezavisnih organizacija za proveru činjenica širom Evropske unije. Kompanija će dodati tri nova partnera u Bugarskoj, Francuskoj i Slovačkoj, naveo je Pankini.

Meta, Microsoft, OpenAI i 17 drugih tehnoloških kompanija ranije ovog meseca saglasili su se da će sarađivati kako bi sprečili da negativni AI sadržaj utiče na izbore širom sveta ove godine.

Izvor: Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.