Lamborghini Urus Performante ulazi u službu italijanske državne policije

0
84
lamborghini-urus-performante-ulazi-u-sluzbu-italijanske-drzavne-policije

Uspešna saradnja od dvadeset godina između Automobili Lamborghini i talijanske „Polizia di Stato“ se nastavlja. Ovoga puta, proizvođač automobila iz Sant’Agata Bolognesea je isporučio Urus Performante italijanskoj policiji, koji će biti u službu 2024. godine. Saradnja između Automobili Lamborghini i italijanske državne policije započela je 2004. godine, a Urus Performante je šesto vozilo koje se pridružuje floti za pokrivanje auto puteva. Super SUV pridružuje se modelu Huracán LP610-4 i koristiće se za posebne usluge, uključujući hitni prevoz organa i plazme.

Lamborghini Urus Performante

Urus Performante je prilagođen od strane tehničara Lamborghinija u Sant’Agata Bologneseu, počevši od spoljnog izgleda, prema specifikacijama policije. Dizajn spoljnih boja je osmislio Lamborghini Centro Stile, kombinujući klasičnu plavu boju italijanske državne policije i belu boju, uz trobojne trake na pragovima i sigurnosnim pojasima. Policijski logotipi su aplicirani na vratima reflektirajućom folijom, dok su na krovu instalirana rotaciona svetla sa 360° plavim LED svetlima, zajedno sa dvobojnom električnom sirenom.

Unutrašnjost kabine je prilagođena raznim elementima koji su neophodni za javnu sigurnost, uključujući oklopnu kutiju za oružje; preklopni prikaz poruka; i posebnu pregradu u gepeku za skladištenje opreme i defibrilatora za prvu pomoć. Najvažnije je da je ugrađen je prijenosni frižider za prevoz organa, uključujući ekran i uređaj za praćenje unutrašnje temperature.

Urus Performante je opremljen twin-turbo V8 motorom koji razvija 666 KS snaga i 850 Nm okretnog momenta, pri brzinama od 2.300 do 4.500 o/min, što osigurava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h. Ova performansa, u kombinaciji s najboljom voznom dinamikom u klasi, omogućila je postizanje najboljeg vremena za serijski SUV na poznatom brdu Pikes Peak u 2022. godini (10:32.064).

Read More