Izdavanje Xbox igara za druge konzole nije nanelo puno štete Microsoftu

0
67
izdavanje-xbox-igara-za-druge-konzole-nije-nanelo-puno-stete-microsoftu

Microsoftov third-party program je zvanično u toku jer ekskluzive poput Pentiment i Sea of Thieves dolaze na PlayStation i Nintendo. Početni rezultati izgledaju obećavajuće, blago rečeno, ali zajednica je bila manje nego zadovoljna.

Nakon velikih debata i kontroverzi među fanovima, Xbox izgleda da veruje da je brend i dalje jak. Pouzdan izveštaj navodi da Microsoft nije zabrinut zbog oštećenja brenda. Jez Corden je diskutovao o internom Microsoftovom sastanku tokom nedavne epizode podcasta Xbox Two. Pozivajući se na izjavu koju je dao Matt Booty na panelu, naveo je da su izvori otkrili reakciju Xboxa nakon nedavnih događaja.

Matt Booty je navodno priznao nedavnu napetost, navodeći da je situacija svakako stresirala brend. Međutim, on ostaje siguran u budućnost.

NE MISLIMO DA JE OŠTETIO BREND, ALI JE STRESIRAO BREND.

-MATT BOOTY PREKO JEZ CORDEN

Jedna velika tačka sporenja je činjenica da su fanovi spekulisali o dolasku svake Xbox igre na konkurentske hardvere.

Dok je Microsoft jasno stavio do znanja da Starfield neće ići na PS5, veruju da je samo pitanje vremena kada će Xbox promeniti svoj stav. Drugi problem je što su razni leakeri počeli da nagoveštavaju da će glavni first-party naslovi Xboxa postati multiplatformski.

Ovo je čak i uznemirilo mnoge popularne Xbox influencere na društvenim mrežama. Pošto je Microsoft blisko sarađivao sa ovim članovima zajednice, mora biti teško za giganta u igrama da ne primeti napetost.

Međutim, Jez Corden je izvestio da Phil Spencer veruje da će ove inicijative pomoći Xboxu da preživi izazovno tržište u narednoj deceniji.

Read More