CD Projekt izjavio kako mikrotransakcijama nije mesto u singlplejer igrama

0
69
cd-projekt-izjavio-kako-mikrotransakcijama-nije-mesto-u-singlplejer-igrama

Mikrotransakcije su najčešći oblik monetizacije u industriji igara. Ova praksa se razvijala tokom godina, dovodeći industriju do tačke gde su ljudi postali komforni sa trošenjem do 30 dolara za osnovne skinove.

Međutim, uprkos popularnosti ove prakse, nije svaki developer za mikrotransakcije. Konkretno, CDPR sugeriše da one ne bi trebalo da budu deo igara za jednog igrača. Piotr Nielubowicz iz CDPR-a je brzo odgovorio da to neće biti slučaj, barem za igre za jednog igrača.

Ne vidimo mesto za mikrotransakcije u igrama za jednog igrača.

-Piotr Nielubowicz

Međutim, priznao je da bi one mogle biti korisne za multiplayer igre, navodeći da CDPR ostaje otvoren za mikrotransakcije u tom slučaju.

Srećom, studio je najpoznatiji po svojim radovima za jednog igrača, a igre poput The Witcher 4 su njegovi najiščekivaniji predstojeći projekti. Najnoviji uspeh developera, Cyberpunk 2077, nedavno je dostigao prihod od 750 miliona dolara. To je postigao bez oslanjanja na mikrotransakcije, pružajući bogatu ekspanziju u pogledu sadržaja posle lansiranja. Negde drugde, žanrovski definirajući Witcher 3 je sledio sličan obrazac.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da CDPR isključuje mikrotransakcije. Developer je postao poznat zbog podizanja glasa protiv ove prakse, stekavši reputaciju koju trenutno uživa.

Read More