GTA 5 nastavlja neumoljivu prodaju sa 195 miliona prodatih kopija

0
108
gta-5-nastavlja-neumoljivu-prodaju-sa-195-miliona-prodatih-kopija

GTA 5 je nedavno proslavio svoju 10. godišnjicu, ali igra ne pokazuje znakove zaustavljanja čak ni deceniju kasnije.

Sa milionima koji se svakog meseca prijavljuju na GTA Online i novim kupcima koji igraju igru preko različitih generacija, nije iznenađenje što je Take-Two najavio još jedan uspešan kvartal za igru. GTA 5 je sada prodao preko 195 miliona jedinica

Tokom najnovijeg izveštaja o zaradi Take-Two Interactive, najavljeno je da je GTA 5 prodao 5 miliona jedinica u poslednja tri meseca od kada je poslednji izveštaj objavljen.

U novembru, izdavač je potvrdio 190 miliona prodatih jedinica za igru. To je takođe povećalo ukupnu prodaju ove franšize, dovodeći je na 420 miliona, što je značajan trenutak za ovu proslavljenu franšizu.

Sa igrama poput GTA 4, San Andreas i Vice City, nema nedostatka ikoničnih igara u serijalu

Međutim, među bogatom ponudom igara otvorenog sveta, GTA 5 se pokazao kao poseban za developera.

Skoro polovina ukupne prodaje dolazi od ovog unosa, pokazujući njegovu relevantnost i uticaj na celu industriju. To ga takođe čini jednom od najprodavanijih igara svih vremena, sa velikim delom zasluga za njegov uspeh koji ide na račun GTA Online.

Ovaj tip live service igre je nesumnjivo bio ispred svog vremena. Deset godina kasnije, mod igre je transformisan u potpuno drugačije iskustvo u odnosu na svoj početni ekvivalent, pokazujući evoluciju GTA 5.

Nedavno, Take-Two je zaradio preko 72 miliona dolara od zarade GTA Online, dokazujući njegovu vrednost kao najznačajnijeg dela ponude izdavača.

Read More