Aluminijum kao korak ka održivoj budućnosti u tehnologiji baterija

0
107
aluminijum-kao-korak-ka-odrzivoj-buducnosti-u-tehnologiji-baterija

PCPress.rs Image

Na pomolu je revolucija u tehnologiju baterija.

PCPress.rs Image

Aluminijum je spreman da zauzme centralno mesto u revoluciji tehnologije baterija. Nadmašujući svoje kolege u ceni, obilju i energetskoj moći, aluminijum je spreman da redefiniše sisteme za skladištenje energije od potrošačke energije do električnih vozila. Obezbeđivanje budućnosti aluminijuma zavisi od prevazilaženja sadašnjih izazova posebno hemije kompatibilnog elektrolita.

Privlačnost aluminijuma u oblasti baterija proizilazi iz njegovih jedinstvenih prednosti. Što se tiče troškova, aluminijum je znatno povoljniji za novčanik od svojih konkurenata kao što su litijum i kobalt. Metal nije samo lak za finansije, već je veoma dostupan, budući da je jedan od najzastuplljenijih metala na planeti. Obećava ogromnu gustinu energije, što implicira duži životni vek uređaja i ređe potrebe za punjenjem.

Napredak se aktivno prati u oblasti nauke o baterijama kako bi se odgovorilo na ograničenja koja okružuju potragu za odgovarajućim elektrolitom koji može da izdrži cikluse punjenja i pražnjenja bez kvara. U međuvremenu, dizajn anode je još jedna oblast u kojoj rigorozno istraživanje traži da se omogući stabilno formiranje i rastvaranje glinice.

Očekivanja su opipljiva u industrijama koje žude za tranzicijom ka baterijama zasnovanim na aluminijumu sa dalekosežnim impliacijama na skladištenje obnovljive energije i električni transport. Ispitivanja robusnosti i sigurnosti aluminijumskih baterija pokazalo je da su manje sklone pregorevanju, što predstvalja sigurniju alternativu. Osim toga impresioniraju svojim mogućnostima brzog punjenja i izržljivošću tokom životnog ciklusa.

Izvor: ytech.news

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.