Nothing Phone (2a): Novi budžetski standard

0
83
nothing-phone-(2a):-novi-budzetski-standard

Nothing je došao daleko. Postao je nešto. Zapravo, to nije samo nešto. To je nešto puta 2 sa lansiranjem Nothing Phone (2) prošle godine. A sada je upravo postala nešto puta 3 jer je otkrila svoj treći uređaj: Nothing Phone (2a).

Ovo je prvi telefon od Nothing-a koji može ozbiljno da ugrozi modele iz srednjeg cenovnog ranga. Svojom agresivnom cenom 2a napada mnogo jače igrače. Samo držite fige da bude u prodaji u vašoj zemlji. Kao i u prve dve varijante, Nothing je rešio da uštedi tamo gde smatra da postoji realna mogućnost da korisnicima ne treba baš baš najjača specifikacija. Ukratko, za 350 zelembaća se (očigledno) može napraviti dobar telefon, ali 2a nije ni blizu da bude konkurent S24U, osim možda u korisničkom interfejsu. Nothing je dosta radio na tome da iskustvo upotrebe njihovih telefona bude makar malo drugačije.

Novi Nothing Phone (2a) se fokusira na kvalitet kamere i funkcije ekrana. Opremljen je MediaTek Dimensity 7200 Pro SoC, čipom rođenim iz 4 nm procesa, i velikom baterijom od 5000 mAh. Novi telefon ima ekran od 6,7 inčna, pružajući korisnicima živopisno i uživajuće iskustvo gledanja sa osvežavanjem od 120 Hz.

Fotografski entuzijasti mogu se radovati dvostrukoj postavci kamere od 50 megapiksela koja uključuje Samsung ISOCELL S5KGN9 senzor za primarnu kameru i 50MP ISOCELL JN1 senzor za ultrawide fotografije, obećavajući visokokvalitetne slike. Za selfije, telefon koristi 32-megapikselni Sony IMX615 senzor.

Telefon nudi dve opcije za skladištenje: 128 GB i 256 GB, zajedno sa konfiguracijama RAM-a od 8 GB i 12 GB, osiguravajući glatku performansu preko aplikacija i potrebe za multitaskingom. Radeći na Androidu 14, pruža ažurirano korisničko iskustvo.

Dizajn telefona (2a) se ističe svojom jedinstvenom estetikom i dostupan je u crnoj i beloj boji. I da, ovaj put, nećete ga pogrešiti za Nothing Phone (1) ili Nothing Phone (2) jer ima drugačiji dizajn.

Na prvi pogled, jezik dizajna ostaje isti. Iako i dalje ima transparentna leđa koji omogućava telefonu da pokaže svoj potpisani Glyph Interface, poklopac poleđine jasno je drugačijeg dizajna. Najočiglednija promena je lokacija dvostruke kamere. Sada su tačno u centru gornje sekcije, izgledajući poput para očiju robota, ili možda sove.

Read More