VW EV “ne može da održi korak” u Kini

0
95
vw-ev-“ne-moze-da-odrzi-korak”-u-kini

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Volkswagen želi da izbegne postavljanje “utopijskih” ciljeva za svoj tržišni udeo u Kini, rekao je izvršni direktor kompanije. On je dodao da bilo šta iznad 10 odsto “vrlo značajeno” obzirom na intenzivnu konkurenciju.

PCPress.rs Image

Ukupni tržišni udeo Volkswagena u Kini je pao

VW “trenutno ne može da održi korak na vrhu” na kineskom tržištu električnih vozila, izjavio je izvršni direktor Oliver Blume. On je dodao da će novi modeli koji treba da budu pušteni u prodaju u narednim godinama. Novi modeli će poboljšati položaj proizvođača automobila. Ipak, Blume je naveo da Volkswagen “ne bi trebao da ima utopijska očekivanja”.

“Ako dostignemo dvocifreni tržišni udeo na dugoročnom planu u brzo rastućem kineskom tržištu, to je za nas već veliki cilj”, rekao je Blume.

Ukupni tržišni udeo Volkswagena u Kini pao je na 14 odsto prošle godine sa 18 odsto u 2018. godini. Domaći proizvođači isključivo električnih automobila osvajali su deo tržišta usled opadajuće prodaje automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Šef VW u Kini, Ralf Brandstaetter je naveo da VW ima za cilj da ostane vodeći međunarodni proizvođač automobila u Kini. Ipak, glavni finansijski direktor Arno Antlitz upozorio je krajem prošle godine da bi kompanija mogla da izgubi udeo na tržištu električnih vozila do puštanja novih modela.

Nemački proizvođač automobila teži da proširi svoj asortiman proizvoda u Kini. Na taj način će privući kupce u segmentu električnih vozila u srednjem i ulaznom nivou. To je važno jer je njegova trenutna ponuda skuplja od mnogih kineskih rivala koji proizvode isključivo električna vozila.

Izvor: Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.