Roblox otkriva nove alate za 3D modeliranje pokretane veštačkom inteligencijom

0
52
roblox-otkriva-nove-alate-za-3d-modeliranje-pokretane-vestackom-inteligencijom

Na GDC-u, Roblox je predstavio par AI tehnologija koje imaju za cilj da olakšaju 3D modeliranje za neograničenu legiju kreatora sadržaja platforme. 

PCPress.rs Image

Avatar Auto Setup i Texture Generator su dostupni od 20. marta u Roblox Studiju

Alati ciljaju da automatski pripreme 3D modele za animaciju i pruže AI-om podržanu generaciju tekstura, nudeći ili način da se olakša neka kreativna dosada, ili ubrza proširenje korisničke baze kompanije, zavisno o tome kako želite da to posmatrate.

Prvi od najavljenih alata, Avatar Auto Setup, automatski se bavi postavljanjem skeleta humanoidnih modela, što priprema model za animaciju – u ovom slučaju, za korišćenje kao Roblox avatar. “Samo jednim klikom, Auto Setup će automatski postaviti, kavezirati, segmentirati i oblikovati 3D modele”, rekao je Roblox u priloženom saopštenju za štampu, tvrdeći da tehnologija skraćuje proces koji može potrajati dane na nekoliko minuta. Drugi alat, Texture Generator, koristi prediktivnu generaciju slika kako bi stvorio teksturu za 3D objekat na osnovu tekstualnog upita.

“Prikazujemo nove tehnologije i mogućnosti za kreiranje, skaliranje i monetizaciju na platformi u podršci našoj viziji da osnažimo kreiranje bilo čega, bilo gde, od strane bilo koga”, rekao je Nick Tornow, potpredsednik inženjeringa kreatora u Robloxu, u priloženom saopštenju za štampu. “Od strane bilo koga” tu se ističe, s obzirom na to da je upravo prošlog meseca Roblox optužen u grupnoj tužbi za izgradnju platforme zasnovane na eksploataciji dečijeg rada.

Prikazani video snimak demonstrira nove funkcije Roblox Studio-a, prikazujući manekena sa bebim licem dok ga Avatar Auto Setup obrađuje za upotrebu kao avatar. Pre nego što demonstrira automatsko postavljanje skeleta modela sa standardnom animacijom trčanja, model dobija odelo zahvaljujući svojim sveže generisanim tačkama za priloge za Roblox kozmetiku. Srećom za našeg anonimnog lika, ne baziramo utiske na stilsku tačnost, jer su obučeni kao fantazijski rendžer sa najgorom frizurom i izborom pokrivala za glavu na svetu. Ali automatsko postavljanje skeleta izgleda kao da funkcioniše.

Isto tako, Roblox je prikazao set 3D modela sa teksturama koje pruža novi Texture Generator na osnovu upita. 3D mreža ranca dobija teksturu sa upitom “dizajnerski ranac, iznošena crvena koža”, i generisana tekstura zaista izgleda kao iznošena crvena koža. Roblox je takođe prikazao automatski teksturiran kovčeg s blagom i medveda koji menja nekoliko tekstura: jednu oklopljenu, jednu zaleđenu, drugu kibernetičku. Roblox navodi u saopštenju za štampu da Texture Generator može biti korišćen za “prototipiranje novih izgleda”, što odgovara kvalitetu rezultata. Teksture odgovaraju upitima, ali izgledaju više kao “polazna tačka” nego kao “gotov proizvod”.

Avatar Auto Setup i Texture Generator su dostupni danas u Roblox Studiju.

Izvor: Pcgamer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.