Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i tehnologijom precizne kontrole

0
59
revolucija-pripreme-kafe-centrifugalnom-ekstrakcijom-i-tehnologijom-precizne-kontrole

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja i vremenom ekstrakcije. Rezultat za tradicionaliste je da se ispunjavaju njihove potrebe, a možda i prevazilaze. Ipak, moderni aparati za pripremu kafe čak ni približno ne mogu dostići ovo za avanturistu koji hrabro želi eksperimentisati u novim teritorijama.

KUKU Maker koristi centrifugalnu silu za generisanje pritiska, što omogućava održavanje stabilnog pritiska ekstrakcije tokom celog procesa ekstrakcije, bez obzira na stanje drugih parametara.

KUKU Maker

Optimizacija procesa pripreme odlične ukusne kafe je ono što KUKU Maker najbolje radi. Više ne morate ručno pripremati kafu u kuglici ili investirati u dodatna sredstva za ravnomernu distribuciju vode kroz zrna kafe. Ovo je zbog mašine koja koristi centrifugalnu silu za raspoređivanje kafe praha duž zida levka. Postoji otvorena komora za vodu i levak za kafeni prah, koji se može ukloniti. Levak se rotira velikom brzinom, povlačeći vodu iz komore u levak. Ovo stvara pritisak putem centrifugalne sile. Tokom pripreme kafe, voda se uzdiže u levku zbog visoke brzine rotacije, prolazi kroz kafeni prah ravnomerno zbog centrifugalne sile. Ova automatizacija uklanja potrebu za ručnim zadacima poput utiskivanja kafenih zrna, sprečavajući probleme kao što su kanalisanje, i obezbeđuje više konzistentan proces ekstrakcije kafe.

Imate fleksibilnost da koristite ledenu vodu ili vodu sobne temperature direktno za ekstrakciju, ili možete koristiti KUKU Maker da brzo zagreje vodu sobne temperature na željenu temperaturu pre pokretanja procesa ekstrakcije.

KUKU Maker

Veličina mlevenja kafe igra ključnu ulogu u procesu pripreme kafe jer utiče na vreme koje voda provodi sa kafe zrnima, što na kraju utiče na ukus napitka. Na primer, grublje mlevenje je idealno za metode koje zahtevaju duže vreme ekstrakcije, poput francuske prese ili hladne kafe. Veća veličina čestica omogućava vodi da polako ekstrahuje kafu tokom nekoliko minuta, rezultirajući uravnoteženim i ukusnim napitkom. Sa druge strane, finije mlevenje je idealno za espreso ili Moka mašinu, gde voda prolazi kroz kafu brzo pod visokim pritiskom. Ovaj brzi proces ekstrakcije zahteva manje čestice kafe kako bi se osiguralo da voda može efikasno izvući arome kafe. Sa KUKU Makerom, možete lako prilagoditi veličinu mlevenja da se poklopi sa vašom omiljenom metodom pripreme i ukusnim preferencijama.

KUKU Maker

Još jedan način da potvrdite svoju kontrolu nad tim kako vaša kafa ima ukus je da prilagodite veličinu mlevenja kafe od veoma sitnog do veoma grubog. Možete podešavati svako podešavanje posebno, tako da promena jednog neće uticati na druge parametre. Menjanje temperature i pritiska vam omogućava eksperimentisanje sa veličinom mlevenja kako biste izdvojili različite ukuse u svojoj kafi. Dakle, čak i ako ne postignete pravu veličinu mlevenja, i dalje ćete imati ukusnu šolju kafe i iskusiti nove ukuse.

Temperatura ekstrakcije kafe utiče na njen ukus i aromu. Hladna kafa se pravi koristeći niže temperature i duže vreme ekstrakcije. Priprema se uranjanjem mlevene kafe u hladnu vodu tokom 12 do 24 sata. KUKU Maker može napraviti hladnu kafu za samo dva minuta koristeći ledenu vodu. Alternativno, možete koristiti vodu sobne temperature za ekstrakciju ili zagrejati vodu na željenu temperaturu koristeći tehnologiju elektromagnetnog indukcione grejanja. Ovaj napredni metod vam omogućava da napravite savršen espresso za manje od 50 sekundi sa 60 ml vode. Ako više volite kafu americano, zagrevanje 300 ml vode traje oko 4 minuta.

KUKU Maker

KUKU Maker nudi jedinstven način kontrole jačine vaše kafe. Korišćenjem ciklične ekstrakcije, možete podešavati protok vode kroz kafu kako biste personalizovali svoje kafeno iskustvo. Ovaj uređaj pruža fleksibilnost za podešavanje koncentracije vaše kafe, omogućavajući vam da napravite savršenu šolju koja odgovara vašem ukusu.

Za razliku od tradicionalnih espreso mašina, KUKU Maker je lako održavati. Čišćenje kafe praha je relativno brzo i jednostavno jer je on sadržan samo u izmenjivom levku za prah, a ne u komori za vodu. Njegov minimalistički dizajn, koji sadrži samo izlaz za kafu, smanjuje šanse za kvarove. Stoga zahteva manje održavanja od tradicionalnih aparata za kafu

Read More