Prodaja Baldur’s Gate 3 daleko premašuje 10 miliona primeraka

0
70
prodaja-baldur’s-gate-3-daleko-premasuje-10-miliona-primeraka

Baldur’s Gate 3 je bio definitivno jedna od najvećih uspešnih priča 2023. godine, sa igrom koja je stigla kao iz vedra neba i dobila oduševljene kritike na sve strane, kao i priliv novih igrača koji su uložili u nju. Iako zvanične brojke prodaje nisu podeljene, potvrđeno je da je RPG prodat u “mnogo više” od 10 miliona primeraka.

U nizu tvitova koje je podelio direktor izdavaštva u Larian Studios (poznat online kao Cromwelp), otkriveno je da je igra prodata u najmanje 10 miliona primeraka. Govoreći o ranije obećanom ažuriranju za dodavanje podrške za modove u Baldur’s Gate 3, Cromwelp je rekao:

“Uskoro ćemo detaljno razgovarati o tome kako će izgledati naša podrška za modove. Radimo na tome od lansiranja. Kao i uvek, razgovaraćemo o tome na naš način sa našom zajednicom. Pretnje i toksičnost prema našim developerima i timovima za zajednicu samo će naštetiti razgovoru. Molim vas, prestanite s tim.”

Nastavili su, “Ovo je igra koja je sa ~2 miliona igrača prešla na mnogo više od 10 u vrlo kratkom vremenskom periodu, tako da je prirodno da razgovor postane mutniji i složeniji. Ali da bismo održali isti nivo dijaloga, potrebno je da ljudi razumeju da ti razgovori zahtevaju vreme.”

Naravno, primarni sentiment koji se ovde deli je činjenica da igrači ne bi trebalo da uznemiravaju developere. Međutim, zanimljivo je videti da je igra zvanično prodata u najmanje 10 miliona primeraka – mada, s obzirom na činjenicu da je BG3 bio najprodavanija igra na Steamu 2023. godine, to možda i nije previše iznenađujuće.

We’ll be talking in depth about what our mod support will look like soon. Been working on it since launch. As always, we’ll discuss it in our way with our community. Threats & toxicity against our devs & community teams will only harm the conversation. Please stop that.

— Very AFK (@Cromwelp) February 25, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More