Capcom se pohvalio sedmom uzastopnom godinom sa rekordnim profitima

0
90
capcom-se-pohvalio-sedmom-uzastopnom-godinom-sa-rekordnim-profitima

Jedan od razloga zbog kojih je Microsoft tvrdio da je zatvorio Tango Gameworks – između ostalog – je zbog stagnirajuće prirode industrije video igara, sa predsednicom Xboxa Sarah Bond koja je izjavila da “industrija ne raste”. U svetlu ovoga, Capcom je sada objavio svoj najnoviji fiskalni izveštaj o zaradi, najavljujući svoju 7. uzastopnu godinu rekordno visokih profita.

Kako je VGC izvestio, Capcom je objavio svoje najnovije fiskalne zarade za godinu koja se završava 31. marta. U tom periodu, Capcom je uspeo da ostvari neto prodaju od 977 miliona dolara (porast od 21,0% YoY), 366 miliona dolara operativne dobiti (porast od 12,3% YoY), 381 milion dolara redovne dobiti (porast od 15,7% YoY) i konačno, ali ne manje važno, 278 miliona dolara neto dobiti (porast od 18,1% YoY).

Sve ovo je pomoglo da se Capcom gurne u još jedan rekordni period, obeležavajući 7. uzastopnu godinu rekordno visokih profita uz 11 uzastopnih godina rasta operativne dobiti.

Naravno, finansijske situacije kompanija Microsoft i Capcom nisu uporedive, ali vreme objavljivanja rekordnih profita izdavača je zanimljiv kontrast komentara koje su dali viši članovi Xbox odeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More