Nintendo potvrdio da Switch 2 najava stiže ove godine!

0
59
nintendo-potvrdio-da-switch-2-najava-stize-ove-godine!

Obično kada se Nintendo pita o planovima za svoju konzolu sledeće generacije, kompanija jednostavno navodi da uvek istražuje nove mogućnosti, ali da ‘nema neposrednih planova’ za novi sistem. To se konačno promenilo ove nedelje, sa Nintendom koji priznaje planove da najavi novu konzolu po prvi put.

Već mesecima čujemo da je Switch 2 na putu, sa redizajniranim handheld sistemom, dockom i kontrolerima. Nedavne glasine su sugerisale da Nintendo cilja na rano lansiranje 2025. godine za novu konzolu i nedavne izjave Nintendo liderstva upućuju na tačno to.

“Ovo je Furukawa, predsednik Nintenda. Najavićemo naslednika Switcha tokom ove fiskalne godine po prvi put za devet godina otkako smo najavili postojanje Nintendo Switcha u martu 2015.”, Nintendo je podelio na Twitteru.

Zanimljivo je da je ova ista najava takođe korišćena za širenje vesti o sledećem Nintendo Directu, koji se održava u junu ali neće biti fokusiran na Switch 2, već će biti usmeren ka novitetima softverske prirode, odnosno nadolazećim video igrama.

Read More