Hi-Fi Rush oborio niz rekorda za Xbox nakon zatvaranja izvornog studija

0
46
hi-fi-rush-oborio-niz-rekorda-za-xbox-nakon-zatvaranja-izvornog-studija

Tokom protekle nedelje videli smo masivnu promenu narativa prema Microsoftu i Xboxu, koja je prvenstveno proistekla iz nedavne odluke o zatvaranju 4 internih Bethesda studija, uključujući Tango Gameworks, poznat po Hi-Fi Rush. U protestu protiv ove odluke, fanovi su se okupili oko Hi-Fi Rush – čineći ga najbolje ocenjenim Xbox naslovom na Steamu.

Zatvaranje Tango Gameworks došlo je kao šok za sve – uključujući i sam studio – sa mnogima u industriji koji su izrazili nevericu zbog ove naizgled glupave odluke. Kao odgovor na Microsoftove akcije, fanovi su protestovali na različite načine.

Prethodno su fanovi bombardovali kuću Phil Spencera (u Fallout 76). Sada su igrači preusmerili svoj fokus na Hi-Fi Rush Tango Gameworksa. Iako je Microsoft smatrao da je bio i kritički i komercijalni uspeh, fanovi su sada prešli na Steam da bi dodatno dokazali ovu tačku – sa Hi-Fi Rush koji je sada ne samo najbolje ocenjena Xbox/Bethesda igra na platformi, već i jedna od najigranijih.

Tokom poslednja 24 sata, relativno kratka igra za jednog igrača Hi-Fi Rush je premašila vrhunski broj istovremenih igrača Forza Motorsport (AAA live-service multiplejer naslov) – sa 900 igrača za Hi-Fi Rush naspram 675 za Forza Motorsport.

Na ovom mestu je prilično jasno da je reakcija industrije na Microsoftove poslednje poteze bila daleko od pozitivne, i dok ne možete vratiti duha u bocu, nadamo se da će bar ove vrste protesta probiti se do viših nivoa Microsoftovog menadžmenta (koliko god to bilo malo verovatno).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More