PLAY! 178 – APRIL 2024

0
48
play!-178-–-april-2024

178. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Imajući u vidu pedigre koji (sa pravom) nosi originalni Final Fantasy VII, hajp oko najnovijeg Rebirth izdanja je bio očekivan. Sa preko 60 sati igre, mi u Play! ekipi smo tek zagrebali sadržaj koji Rebirth nudi, ali već možemo da kažemo da je jedan od naših glavnih kandidata za igru godine. Verujte nam – toliko je dobra. Ali da ne dužimo, bacite oko na našu recenziju!

Na temu reizdanja i rimejkova, vratili smo se u Derceto Manor sa modernom interpretacijom igre koja se smatra za jednog od glavnih pionira survival horror žanra – Alone in the Dark. Horizon Forbidden West Complete Edition nas je takođe oduševio – osim toga što je u startu fenomenalna igra, ovo bi mogao biti jedan od najboljih portova za PC kada su PlayStation naslovi u pitanju.

Ne možemo da ne spomenemo dramu koju je Capcom zakuvao sa Dragon’s Dogma 2, dugoočekivanim nastavkom 12 godina starog naslova koji se danas smatra kultnim klasikom. Uprkos izuzetno ”upitnim” odlukama kompanije, možemo reći da je DD2 definitivno zadržao šarm originala!

Pored sjajnih igara, mart je bio odličan mesec i za domaću game dev scenu. Tokom prvog vikenda proleća održao se Play!Con Spring 2024, po prvi put uživo u Novom Sadu. Razgovarali smo o aktuelnostima gaming scene u Srbiji i projektima naših cenjenih predavača, uključujući Jovana Vesića, Savu Minića, Alekseja Krpana i Aleksu Jeremića. Sva predavanja ćete uskoro imati priliku da pogledate na našem YouTube kanalu. Do tada, uživajte u 178. broju našeg dragog časopisa!

178. BROJ ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More