PC Press video: Put do zvezda popločan programskim kodom | dr Tijana Prodanović, Dr Cosmic Ray

0
68
pc-press-video: put-do-zvezda-poplocan-programskim-kodom-|-dr-tijana-prodanovic,-dr-cosmic-ray

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Kakva je veza između programiranja i astrofizike, koje veštine bi trebalo da razvijaju nove generacije, šta bi trebalo promeniti u sistemu obrazovanja u Srbiji, kako savremene tehnologije mogu da unaprede nastavu, ali i kako je mogućnosti na TikToku iskoristila za edukaciju prvenstveno mladih naraštaja su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa dr Tijanom Prodanović, astrofizičarkom, Lead Data Scientist-om, i kreatorkom TikTok naloga Dr Cosmic Ray i ovogodišnjom dobitnicom Top50 priznanja u kategoriji TikTok.

PCPress.rs Image

Dr Tijana Prodanović je astrofizičarka i profesorka na Matematičkom fakultetu u Novom Sadu i Beogradu, a trenutno je zaposlena u jednom startapu kao Lead Data Scientist. Ona je uspela da napravi pravu malu revoluciju na TikTok-u i da zainteresuje mlade ljude za astrofiziku, obrađujući naučne teme na zanimljiv i pristupačan način. Sa preko 56 hiljada pratilaca i preko milion lajkova Tijana, odnosno Dr Cosmic Ray, uči nas o tome zašto je svemir talasast, zašto je na planinama hladnije iako su bliže Suncu, o kometama, sazvežđima, ravnodnevicama i mnogim drugim stvarima. Pored toga što je kanal edukativnog i informativnog karaktera, on je i inkluzivan i inspirativan, jer podstiče mlade ljude, a posebno devojčice i devojke, da se zainteresuju za nauku kao i da veruju u svoje sposobnosti i snove.

Ceo video intervju sa dr Tijanom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.