Od sada moguće trgovanje Reddit akcijama na berzi

0
80
od-sada-moguce-trgovanje-reddit-akcijama-na-berzi

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Devetnaest godina nakon svog debija, Reddit je sada javna kompanija. U četvrtak je prvi put uvršten na njujoršku berzu kao RDDT, a maskota Snu je bila pri ruci da pozvoni na otvaranje.

PCPress.rs Image

Vrednost kompanije oko 6.5 milijardi dolara

Kompanija je imala za cilj da proda 15,3 miliona akcija po ceni od 34 dolara po komadu kako bi prikupila oko 519,4 miliona dolara. Akcionari su zajedno planirali da prodaju 6,7 miliona akcija u IPO-u za ukupno 228,6 miliona dolara. IPO cena procenjuje Reddit na nešto manje od 6,5 milijardi dolara.

Ako akcije porastu u narednih nekoliko nedelja, osiguravači mogu pokupiti akcije relativno jeftino. Ako se svi oni prodaju, Reddit će dobiti još oko 112,2 miliona dolara. Još jedan interesantan aspekt izlaska Reddita na berzu je da je pozvao dugoročne korisnike sa dobrom reputacijom da dobiju akcije po IPO cenama u poslednjih nekoliko nedelja.

Kompanija je imala dosta kontroverzi koje je trebalo da reši tokom svog rada. Prošle godine, korisnici su protestovali protiv odluke kompanije da počne da naplaćuje pristup API-ju, efektivno remetivši neke aplikacije trećih strana koje su se priključile na platformu. Hiljade subredditova su postali privatni i/ili su prestali da dozvoljavaju korisnicima da objavljuju neko vreme.

Nedavno je Reddit potpisao ugovor sa Google-om za koji se kaže da vredi 60 miliona dolara godišnje za obuku potonjih AI modela na sadržaju koji generiše korisnik. Reddit je kasnije rekao da Federalna trgovinska komisija razmatra aranžman.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.