Oxa trener za disanje: dišite bolje, živite bolje

0
75
oxa-trener-za-disanje:-disite-bolje,-zivite-bolje

Oxa Breathing Coach nudi rafiniranu aplikaciju sa različitim vežbama, pružajući trenutne povratne informacije kako bi se savladale pravilne tehnike disanja radi smanjenja stresa i poboljšanog zdravlja. Bez obzira na cenu, njena pouzdana usluga, podržana naukom, i angažujuće vežbe čine je vrednom investicijom za one koji traže zdraviji način života.

Disanje, često zanemareno, moćan je oblik brige o sebi. Vladanje pravilnim tehnikama disanja može značajno smanjiti stres i poboljšati opšte zdravlje. Iako postoji nekoliko nosivih sprava dizajniranih za poboljšanje disanja, Oxa Breathing Coach se ističe kao jedina sprava koja pruža trenutne povratne informacije.

Ako ste osoba koja želi poboljšati svoje zdravlje uz što manje dodataka i lekova koliko je moguće, onda ste sigurno u potrazi za novim načinima poboljšanja svog sna, mentalnog zdravlja i disanja. Nije iznenađujuće, sva ova područja su povezana.

To je donekle specifična sprava u smislu da možda neće svako moći opravdati trošak na nosivu spravu koja „samo“ poboljšava disanje i ništa više. Međutim, ako odlučite da investirate u Oxu, možda vam pomogne da vodite malo zdraviji životni stil.

DIZAJN I UDOBNOST

Oxa Breathing Coach

Oxa senzor je mala pločica koja se pričvršćuje na traku, majicu ili grudnjak. Teži samo 9 g i nije mnogo veći od velikog novčića. Uprkos svojoj kompaktnoj veličini, pločica sadrži nekoliko senzora, uključujući akcelerometar i Oksin patentiranu Geckto elektrodu, koja pomaže uređaju da meri EKG, srčanu frekvenciju i varijabilnost srčane frekvencije.

Navodno, Oxa je prvi i jedini uređaj za vežbanje disanja koji može pružiti korisniku uživo signal o disanju, uključujući udisaje, izdisaje, amplitudu disanja, zadržavanje daha i prekide disanja putem tehnologije Respiratorne indukcijske plethizmografije.

Oxa funkcioniše poput trake za merenje srčane frekvencije, što vam omogućava da je skidate posle svake upotrebe. Ne morate nositi Oxa senzor neprekidno kao pametni sat. Umesto toga, stavljate ga samo kada želite da obavite sesiju, što mislim da je privlačnije većini ljudi. Mnogi ljudi smatraju teškim nošenje pametnih satova 24/7, ali sa Oxa senzorom, to neće biti problem.

Punjenje je prilično jednostavno; samo odvojite senzorsku pločicu od trake/majice/grudnjaka, skinite gumenu oblogu i stavite senzor na punjenje. Postupak ne može biti jednostavniji. Nivo baterije možete proveriti u aplikaciji dodirom na ikonu u gornjem desnom uglu.

Oh, i još jedna stvar: da biste uključili senzor, morate ga blago protresti. Obično, stavljanje uređaja na sebe će protresti pločicu dovoljno da se uključi, ali ako ne, skinite ga i blago ga protresite. Plava svetlost će pulsirati na pločici kada se probudi.

OXA APLIKACIJA I FUNKCIJE

Oxa Breathing Coach

Oxa senzor je jedno, ali glavne atrakcije su aplikacija i vežbe. Dobro je organizovana, što olakšava navigaciju. Vežbe se mogu brzo pronaći, i postoji dovoljno gejmifikacije da vas održi bez zauzimanja glavne pozornice. Na kontrolnoj tabli možete videti sve svoje ključne statistike, uključujući vaše životne zapise.

I vežbe su odlične. Obično ćete videti pulsirajući prsten, i zavisno od zadatka, ili trebate pratiti njegovo kretanje ili obavljati druge zadatke da ih sinhronizujete. Tu je i glasovno vođenje, i sve zajedno stvara fluidno, angažujuće iskustvo. Vežbe variraju u dužini. Neke su kratke, jednominutne, dok druge mogu trajati preko 10 minuta.

Varijanta je takođe impresivna. Dobijate standardne vežbe ‘check-in’ stila, i možete izabrati put (Um ili Telo) pod karticom Putovanje, koji će vam predstaviti vežbe disanja usmerene na tu temu. Kartica Istraži nudi još više opcija, od vežbi za smirenje posle posla do sesija za spavanje, fokus i još mnogo toga. Naravno, sve se svodi na disanje, ali biste se iznenadili koliko ima različitih tehnika disanja. Povratna informacija je trenutna, što vam pomaže da održite ritam.

ZAKLJUČAK

Disanje možda dolazi prirodno većini, ali ako se obavlja ispravno, može poboljšati zdravlje i smanjiti stres. A korišćenje Oxa uređaja može vas naučiti kako da dišete pravilno na zabavan i angažujuć način.

Naravno, cena je blagi problem, ali imajte na umu da aplikacija ne košta ništa; samo trebate platiti jednokratnu sumu za hardver, dok je ostatak usluge besplatan.

Read More