Kako povezati AirPods sa Xbox konzolama

0
63
kako-povezati-airpods-sa-xbox-konzolama

Ako ste hardcore igrač, verovatno koristite najkvalitetnije slušalice kako biste čuli svaki mogući korak. 

PCPress.rs Image

Apple AirPods su kompatibilne sa Xbox konzolama

Međutim, ako ste casual igrač, možda neko ko igra sa kauča, verovatno ćete želeti praktičnije audio rešenje koje ipak pruža solidan zvuk.

Tu su Apple AirPods. Većina korisnika iPhone-a je imala par ovih slušalica tokom svog života i, kako ste pretpostavili, one su kompatibilne sa Xbox konzolama, što ih čini odličnim izborom za veliki deo tržišta. U nastavku ćemo vam pokazati kako da povežete AirPods sa nekoliko različitih Xbox konzola kako biste, ako želite da ih uparite sa ovim bežičnim slušalicama, izbegli bilo kakve probleme.

Kako povezati AirPods sa Xbox Series X|S i Xbox One konzolama

Korišćenje AirPods sa vašim mobilnim uređajem je jednostavno kao otvaranje kutije i uparivanje, ali kada u celu priču ubacite konzolu koja nije proizvedena od strane Apple-a, koraci postaju malo složeniji. Postoji nekoliko različitih načina za povezivanje AirPods sa Xbox konzolama, što je korisno ako imate neki lični izbor, ali takođe može biti zbunjujuće. Kao što smo obećali, proći ćemo kroz svaki od njih, nadamo se da ćete brzo i lako povezati svoje AirPods, tako da se možete vratiti dugim noćnim sesijama igranja.

Kako povezati AirPods sa Xbox putem adaptera za kontroler

Ako želite da uključite neki hardver kako biste uparili svoje AirPods na što jednostavniji način, možete koristiti Bluetooth adapter koji se direktno priključuje na Xbox kontroler. Pre nego što nastavimo, ovi Bluetooth adapteri ne rade sa prvom verzijom Xbox One kontrolera ili sa Xbox Elite Serije 1 kontrolerom jer zahtevaju 3,5mm audio priključak. Dakle, ako imate neki od tih, moraćete da nastavite sa čitanjem kako biste pronašli rešenje. Ako se ipak odlučite za ovu opciju, moraćete nabaviti jedan od ovih adaptera. Preporučujemo Skull & Co. AudioBox jer je najkompatibilniji, kao i najdiskretniji. Ovo će vam omogućiti da nastavite sa igranjem bez hvatanja ili zamora ruku.

Kada priključite adapter, sve što treba da uradite je da uparite svoje AirPods sa Bluetooth uređajem kao što biste to uradili sa bilo kojim drugim uređajem koji pokušavate da uparite. Nakon što uspostavite vezu, trebalo bi da čujete zvuk igre sa vašeg Xbox-a! Šta više, ako želite da zamenite AirPods sa drugim Bluetooth audio uređajem, to možete uraditi, više nije neophodno korišćenje samo ‘Xbox sertifikovanih’ slušalica ili slušalica.

Kako povezati AirPods sa Xbox putem TV-a ili monitora

Prošli su dani kada su sve potrebne žice, a pošto su AirPods potpuno bežični audio uređaj, zašto ne nastaviti tako što ćete ih jednostavno povezati sa TV-om ili monitorom i primati Xbox zvuk na taj način. Većina televizora na tržištu danas ima ugrađenu Bluetooth opciju koja vam omogućava da brzo uparite svoje AirPods. Ovo je savršeno ako igrate u dnevnoj sobi, opuštajući se i napredujući u priči igre.Međutim, monitori možda nemaju ovu opciju dostupnu, jer obično nemaju isti nivo funkcionalnosti kao televizori. Međutim, ako vaš monitor ima ovu opciju, možete koristiti i ovaj metod. Prednost povezivanja AirPods direktno sa vašim ekranom je što nećete morati da se bakćete sa Xbox-om uopšte.

Kako povezati AirPods sa Xbox putem Xbox aplikacije

Treći i poslednji način na koji možete povezati svoje AirPods sa vašom Xbox konzolom je putem Xbox aplikacije. Ovo je verovatno najneugodniji metod od sva tri jer zahteva povezivanje vašeg iOS-a ili Androida sa vašim Xbox-om i sifoniranje audio zapisa. Ako vam zvuči malo zbunjujuće, u suštini ono što radite sa Xbox aplikacijom je ‘streaming’ igre sa vaše konzole na uređaj po vašem izboru, gde su vaši AirPods takođe povezani, i čujete audio na taj način.

Ako želite da idete ovim putem, evo koraka koje treba da pratite:

  • Uključite svoju Xbox konzolu i idite u njen meni sa podešavanjima
  • Otvorite opciju Devices & connections i izaberite Remote features
  • Kada se nalazite ovde, označite polje pored opcije Enable remote features
  • Prebacite se na svoj uređaj po izboru, uverite se da imate instaliranu Xbox aplikaciju i da su vaši AirPods povezani
  • Sada otvorite aplikaciju i prijavite se na isti nalog koji je povezan sa vašim Xbox-om
  • Potražite ikonu za daljinsko igranje pored opcije za obaveštenja na vrhu ekrana
  • Pritisnite ovo i izaberite opciju Remote play on this device
  • Ako je sve urađeno uspešno, trebalo bi da vidite izlaz vašeg Xbox-a i zvuk preko vaših AirPods-a

Nažalost, najneugodniji deo ovog procesa je što će vam ekran morati biti otključan i moraćete da imate otvorenu Xbox aplikaciju ‘stream’ tokom čitavog procesa. Nije idealno ako vam je baterija na izdisaju, ili ako želite da koristite uređaj za pretragu vodiča za igre. To je otprilike sve što treba da znate o povezivanju AirPods-a sa Xbox konzolama. Ako imate bilo kakvih problema sa povezivanjem, jednostavno poništite uparivanje i ponovo prođite kroz proces kako biste pokušali da rešite problem.

Izvor: Readwrite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.