Opera AI asistent sumira veb stranice 

0
44
opera-ai-asistent-sumira-veb-stranice 

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Opera AI proizvod u pregledaču, nazvan Aria, sada može da rezimira veb stranice zasnovane na tekstu na Androidu. Alat za sumiranje veb stranica sa veštačkom inteligencijom brzo sažima članke vesti, postove na blogu ili istraživačke radove u kratak rezime koji obično stane na jedan ekran. 

PCPress.rs Image

 Nova funkcija, najavljena u ponedeljak 6. maja, može pomoći korisnicima da brzo razumeju temu i odrede važne detalje. Da biste ga koristili, posetite bilo koju veb stranicu zasnovanu na tekstu, a zatim dodirnite tri tačke u gornjem desnom uglu Opera Android pretraživača i izaberite opciju „Summarize“ pored ikone Aria. Zatim će se pojaviti ćaskanje sa Arijom sa traženim rezimeom. 

 Da biste pristupili ovoj funkciji, ažurirajte na najnoviju verziju Opera za Android i prijavite se na Opera nalog ili se prijavite za novi. 

 Aria je lansirana prošle godine i funkcioniše kao i svaki drugi pratilac za AI pretragu. Pomoćnik ima interfejs sličan chatbotu koji odgovara na pitanja kao alternativu traženju odgovora na vebu. 

 Opera je razvijala Ariju od njenog lansiranja i proširuje svoju funkcionalnost kroz svoj AI Feature Drops Program, koji korisnicima omogućava da dobiju rani pristup dodatnim AI funkcijama. Nedavno je Opera ažurirala Ariju sa mogućnošću generisanja slika pomoću Imagen2 od Google-a. Takođe može da čita tekstualne odgovore naglas. 

Izvor: techcrunch.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.