Nikad sami u kupovinu: Amazon dobio novog AI šoping asistenta

0
87
nikad-sami-u-kupovinu:-amazon-dobio-novog-ai-soping-asistenta

Top50 2023

PCPress.rs Image

Online kupovina je za mnoge lakša od odlaska u šoping centre, a sa chatbot-ovima će iskustvo postati još jednostavnije. Amazon je dobio šoping asistenta koji kupcima pomaže da izaberu što bolje.

PCPress.rs Image

U pitanju je Rufus, chatbot koji je nedavno stigao do male grupe korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Funkcija je dostupna u ažuriranoj verziji aplikacije Amazon Shopping, a e-commerce AI bot se trenira na katalozima kompanije Amazon, kao i na komentarima kupaca i informacija sa interneta.

Prema onome što piše u saopštenju, Rufus će nuditi preporuke proizvoda, a moći će i da poredi slične artikle. Dizajniran je da odgovara na najčešća pitanja iz pretrage, poput „koja je razlika između patika za trčanje po stazi i običnom terenu?“ ili „na šta da obratim pažnju kada kupujem patike za trčanje?“ Korisnici će bota moći da koriste čim pitanje ukucaju u polje za pretraživanje u mobilnoj aplikaciji. Odmah se otvara polje za razmenjivanja poruka, pa kupci Rufusu mogu da postavljaju dodatna pitanja.

For you Amazon nerds: Rufus was also the dog of an early Amazon employee. They named a building in the Seattle HQ complex Rufus.

And the corgi (RIP, alas) is also the subject of one of the weirder one-off Jeff Bezosisms I’ve ever heard, via @BradStone‘s Everything Store: pic.twitter.com/L3g6UdpueL

— Matt Day (@mattmday) February 1, 2024

Amazon nije prva kompanija koja nudi AI rešenja – Google je još pre nekog vremena ponudio AI funkciju za isprobavanje odeće, a i Walmart ima sličnog pomagača koji kupcima predlaže šta da kupe.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.